Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz SystemRoot #3825 üzenetére

    A te válaszod ennyi. De neked ateistaként nem is szabad máshogy gondolnod.

    A hit fejlődését, a hitfázisokat nem én találtam ki, csak úgy szólok. Sőt, egy nagy kísérlet is irányult ennek felderítésére többezer ember bevonásával.Így a hitfázisok kérdése bizonyított tény. Azokat úgy is szereted.

    Senkit nem neveztem alsóbbrendűnek, ezt te is tudod. Te is egy bizonyos szinten állsz, sőt különböző területeket nézve különböző szinteken. Pl párkapcsolati szinten, egszisztenciális szinten, kultúráltsági szinten ,stb. Ilyen szintek természetesen vannak.

    Én is tudom, hogy az én jelenlegi hitfázisomnál még legalább két felsőbb szint létezik, szóval van hová fejlődnöm. Mégsem haragszom senkire. Ez természetes folyamat.

    Látom sehogyan sem birkózol meg a felfoghatatlannal. Semminek nem mond ellent, legfeljebb nálad. Mondom, az Isten-tudás egy alapvetően más kategória. Nem is csoda, hogy nem érted, miről van szó. Ha ateista lennék, én is értetlenül állnék az előtt, hogy ezek miért nem fogják fel a teljesen racionális érvelésemet.

    Azt hiszem, amíg nem fogod megélni Isten közeledését feléd, addig nem fogsz minket megérteni. Mi viszont értjük magunkat és téged is. Legfeljebb ismételgetheted önmagad teljesen hatástalanul. És nem fogod megérteni, miért nem ismerjük el az igazadat. Tulajdonképpen bármekkora terjedelműt is írhatsz. Én elolvasom, talán válaszolok is rá. De te engem, vagy minket hívőket soha nem fogsz megérteni. Hacsak nem nyitsz ki egy ajtót. De egyelőre nem úgy tűnik. Az ajtó mögülről nézve meg hülyének tűnünk számodra, ezzel mi sem tudunk mit kezdeni.

    A hit visszaszorulása a világban pedig érdekes téma, de most nem kezdenék bele. Sok aspektusa van, és alapvetően nem csökken a hívők száma sem. De ennek az elemzésébe most hadd ne menjek bele.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák