Új hozzászólás Aktív témák

  • SystemRoot

    őstag

    válasz Dalai Láma #3775 üzenetére

    Hát te meglehetősen félreértetted a vitát.:) Sebaj. Fogd úgy fel a dolgot ahogy jól esik, azért én még reagálgatok erre arra amíg van hangulatom.

    Az Isteni kinyilatkoztatás nem lehet olyan egyértelmű. Hogy nyilatkoztatta ki magát neked Isten, odajött köszönni? Ugye nem? Be kell látni hogy a hívők ilyenkor szinte mindig csak csodákról beszélnek, hogy így változtatta meg az életüket meg úgy, de ezek mind csak a babonák misztikus pszichológiája alá sorolandók. Nem egyértelműek, csak számukra, más számára nem, mivel csak az ő pszichéjük reagálja le úgy az adott eseményt amit csodának vagy Isteni kinyilatkoztatásnak vél látni. Tehát nincs egyértelmű Isteni kinyilatkoztatás. Ha lenne akkor kissé több keresztény lenne nem gondolod? Meg úgy egyébként is én miért nem tudok róla hogy van Isten?:DDD

    A logika törvényei, mint ahogy a fizika törvényei, nem emberi találmányok. Ennek a világnak az építőkövei. És nincs okunk feltételezni egy különálló rendszert ami efelett állna, egyébként is irtóan problémás elméleti szinten összeegyeztetni két törvényrendszert.(egyenesen lehetetlen). De persze szerintetek Isten mindenre képes, hát persze. Szomorú hogy nem olvastok Aquinói Szent Tamást, igazán bölcs pap volt. Ő már tudta és tanította sok száz évvel ezelőtt hogy a hit igazságai nem értelem ellenes igazságok. Sok példán keresztül magyarázta ezt. Bemutatva szépen hogy Isten egyes legalapvetőbb törvényszerűségek felett nem állhat, és ez a logika. Például szerinte nem tehet eseményeket meg nem történté, habár azok hatását visszafordíthatja. Nagyon zseniális fickó volt, ajánlom olvasásra a róla szóló könyveket.

    Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Új hozzászólás Aktív témák