Új hozzászólás Aktív témák

  • c41r0^

    őstag

    Érdekes topic, egy technikai fórumban sokan ateisták, mindkét fél próbál felhozni érveket az igaza mellett, a kérdés csak az, hogy érdemes-e egyáltalán. Leírom, hogy én hogyan gondolkodom az egész témáról, de csak dióhéjban, mert nem tudom kifejteni bővebben gondolataimat az idő hiánya miatt. Előre leszögezném, hogy csak és kizárólag azért hozok példákat a keresztény vallásból, mert ezzel a vallással ismerkedtem meg tanulmányaim folyamán, mivel Magyarországon a keresztény vallás a fő vonal.

    Vallás...a vallás emberi szülemény. Az embernek szüksége van a közösségben való életre, hiszen alapvetően társas lény, ebben a közösségben a biztonság érzetéhez is szüksége van (a totális bizonytalanság elől menekül), és szüksége van egy "felette álló erőre (Isten)", akinek léte meg tudja magyarázni mindazt, amit ő nem képes felfogni és megmagyarázni, és nála keresi az élet értelmét, illetve hogy miért is van a földön, miért ez a sorsa, rendeltetése. Ezek együttes célja az, hogy az ember minél értékesebb életet próbáljon élni. Ezek mind az alap emberi természetből fakadnak. Valószínűleg ezen alapvető okokból jöttek létre a különböző vallások is, ahol ezek mind-mind megjelennek. Én azt mondom, az ateista is hívő, csak az ő vallását ateizmusnak hívják. Ő is hisz abban, amit magának felállít, a saját igazában hisz.

    Én úgy gondolom, hogy itt mindenki azon vitázik, amit lát és érzékel, valamint tud vagy tapasztalt, vagy hisz. Csak egyet felejtetek el: az ember csak az őáltala látott világban képes gondolkozni, az őáltala látott világból érzékel, azt látja, a tudást és tapasztalatot onnan szerzi, és aszerint is hisz. És az általunk érzékelt világ nagy valószínűség szerint csak egy metszete a valóságnak. Én írnék egy alternatív definíciót arra, mi a csoda: az ember által abban a pillanatban fel nem fogható történés, melyre nincs magyarázat. És ez miért veti fel annak kérdését, hogy emiatt Isten "keze" lehet a dologban? Ezért: "szüksége van egy "felette álló erőre (Isten)", akinek léte meg tudja magyarázni mindazt, amit ő nem képes felfogni és megmagyarázni".

    Én nem vallom magam se ateistának, sem hívőnek, sem vallásosnak. Nekem saját "vallásom" van, a saját elképzelésemben hiszek. És pont emiatt nem lógok ki a sorból, hisz mindnyájan ezt teszitek. Csak vannak olyan emberek, akik nem is próbálják kiszélesíteni a látókörüket, vallásosok és ateisták közt is.

    Egy kérdésem van a hívő és a Bibliát ismerő keresztényektől, és ez tényleg egy kérdés, ez amolyan előalapozó lenne a következő kérdésemre, és csakis a kíváncsiság hajt: Isten főangyalairól mit ír a Biblia? A kezdettől fogva voltak, vagy őket is Isten teremtette, vagy erről hallgat és nem ír a Biblia?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák