Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz SystemRoot #3510 üzenetére

    Aha szóval szerinted itt párhuzam van, amikor az egyikben lemészárol egy várost bűnei miatt, aztán meg végül leküldi fiát hogy ő kiváltsa az emberek bűneit szenvedésével. Ez teljesen nonszensz, itt nincs párhuzam. Szerinted nincs... egyébként van...és még van vagy ezer, de nem érdemes ezt feszegetni... Kb egy évet tanulmányoztam a Márk evangéliumot többek között az ószövetségi összfüggései kapcsán... nem a levegőbe beszélek hidd el...

    Nem igazán értem, hogy mi a szándékod ezzel a vitával. Minden alkalommal párhuzamba, ellentétbe állítod a tudományos megismerést a tudományt a kereszténység hétköznapjaival. Szvsz ez alapvető mellényúlás.

    Te úgy beszélsz a tudományról, mint akinek kompetenciája van, átlátod az összefüggéseket, miközben te magad írsz írdatlan mennyiségű információról, és köztudott, hogy soha nem volt a tudomány ennyire szegmentálódott, nem létezhetnek már mindent átlátó polihisztorok a 21. században.
    Nem tudom hány éves lehetsz, de a "bátorságod" alapján nem túl sok gyakorlati tapasztalattal rendelkezel, de ez végül is mindegy. De szállj már arról le, hogy amit te mondasz, az korrekt, igaz, biztos lábakon áll, még normális érvek, vagy meggyőző háttértudást akár csak fellebbentő gondolatok nélkül is. Valójában sematizálsz, általánosítasz, és csapkodsz bátran, mikor szvsz alapokkal is baj van, mikor tám,adsz valamit... pld a vallást, a kereszténységet.

    Láttam több fényképet ugyanarról a tárgyról, és meg nem mondtam volna, hogy ugyanazt ábrázolja az összes? Csak azért, mert énbennem nem állt össze a kép mondjam azt, hogy itt több tárgyról több kép készült? Vagy lehetséges olyan, hogy egy-egy kép speciális szögben, másképp láttat valamit. Külön külön kevés, és együtt alkotja a képet. Anno a középiskolában szerettem a tárgyakról készített vetületi ábrázolást. Egy-egy vetület sokat árult el, de ahhoz, hogy komlexen megérthessem, hogy hogy néz ki a tárgy, szükséges volt az összes rajz., egy-egy rajz kevés volt, sőt, akár nagyon is eltérő (összetett forma esetén). Isten pedig elég összetett... Van olyan bibliai könyv, ami úgy beszél Istenről, hogy nem is "szerepel" benne, szó sem esik róla, tetteiről stb....
    Ezért én eléggé "érdekesnek" tartom, hogy te megállapítod 66 bibliai könyvről, hogy nem ugyanarról az Istenről szólnak.

    Te nem vagy tisztában a gondoskodás fogalmával. Minden esetben felhozod a jólét és a szegénység ellentét... Ha csak így, ebben az egydimenzióban godolkodsz, akkor nem is fogsz választ találni, ha egyáltalán akarsz is.

    Az én aláírásom sehol nem írja azt, hogy jólétet, jómódot és egészséget biztosít nekem az egész életem során.
    Annakidején, mikor szétesett a családom, és az első feleségem elhagyott, Isten gondoskodása nem az volt, hogy visszaszédítette hozzám őt, bár akkoriban csak azt tudtam volna egyetlen jó megoldásnak elképzelni, hanem mellettem volt, megerősített, mikor annyira elgyengültem, hogy már élni sem lettem volna képes.... És ez volt anno a több, amit adhatott, mellettem volt, átformált, és most teljes életű háromgyerekes apa lehetek :)

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák