Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz kymco #3114 üzenetére

    "Viszont én csak arra akartam rávilágítani, hogy semmi köze sincs annak a 3 gyerek brutális halálnak ahhoz, hogy az emberek már kevésbé hisznek Istenben, és hogy nem lehet kirakni bibliai igés képeket a falra.
    De van, és ez nem csak a 21. század problémája... Egyszerűen az Istentől való elfordulásunk következménye a nyomorúság az életünkben... de ez már az első emberpárral elkezdődött...."

    De látod Kazimír! Egyszerü kérdés/felvetés volt, és semmi válasz rá.
    Ha elolvastad az előző hszeimet láthatod, hogy ahhoz, hogy egy ilyen egszerű kérdés megfogalmazódjon bennem, nem kell elolvasnom a Bibliát!
    Olyan dolgot állítottam, hogy (1) ha Isten mindenható, és (2) olyan nagyon jóságos, ahogy azt minden egyes hívő állatja akkor miért hagyta, hogy három tizen-egy-két éves gyermek, olyan brutális véget érjen?! ( egy ilyen kérdéshez nem kell a Bibliát elolvasni, semmilyen témában nem kell utánna olvasni. Egyszerü összefüggés, ami az emberből jön. Mindenható+jóságos - 3 gyermek brutális halála )
    De még aki járatos a témában, aki elolvasta a bibliát, még ő sem tud értelmes választ adni rá, csak utalásokat Ádám és Évára, ami szintén egy ősrégi könyvben van leírva, de attól még az nem feltétlenül igaz! Szerintem nem értetted meg a mondandóm lényegét.

    "Számomra nulla értéke van egy ilyen idézetnek.
    Elfogadom, nem is tömöm tele a hozzászólásaimat bibliai igékkel. (erős önuralom kell hozzá )"

    De mért kell hozzá idézet? Mért nem tudod saját magad, saját szavaiddal leírni a választ? Az összes, hasonlóan erősen vallásos ismerősöm is szintén csak idézetekkel tud válaszolni! Semmi magától jövő elgondolása nincsen!

    "Arany idézetet, aminek szintén van mondanivalója, mert azt legalább nagyjából biztosan tudom, hogy megtörtént.
    Honnam tudod, láttad? Részese voltál?"

    Így van, nem voltam részese. Nem láttam. De ugyan így te sem voltál részese, sem a teremtésnek, sem az özönvíznek, és így tovább. De te mégis hiszel benne.

    "Ha nem vagy közösségben a másikkal, akkor nem tudsz segíteni neki.... ilyen egyszerű. Az ember társaslény, közösségben marad ember, ezt nem én mondom csupán, nem csak a keresztények, hanem a nem hívő szociológusok, pszichológusok...."

    De ahhoz, hogy higgy nem kell segíteni másokon! Tudom nagyon jól, hogy az ember társas lény, és létszükséglet az egészséges élethez a társaság.
    De hinni neked kell. Nagyon szép dolog, hogy ennyire a mások megsegítésére öszpontosítasz. De tényleg. Az írásaidból kiderült, hogy egy nagyon jó ember vagy. És az egész hitnek a legjobb oldala fogott meg téged. Tényleg azt látod benne, ami miatt (szerintem) létrejött az egész. De hinni egyedül is tudsz, otthon a lakásban, az utcán, bárhol. Nem kell hozzá másik ember.

    "Ha ő nem akarja, akkor nem gyógyíttathatom meg, bármennyire is fáj... gyerekként még megerőszakolhatom az akaratát, de ha tőlem független, önálló életet él felnőttként, akkor nem segíthetek, ha nem engedi...."

    Ezt nehezen hiszem el :) Főleg tőled! Ha egy csettintésen múlna a saját lányod élete, nem hiszem, hogy haboznál csettinteni. De most a vitától függetlenül, nem tudom elképzelni rólad, hogy végignéznéd a lányod halálát, csak azért mert ő azt mondja ne apu hagyj meghalni. És Te nem csettintesz. Ááááh :) Az írásaidból nem ilyen embernek tűnsz.

    "De tett ilyet, mégsem hittek ezért... Jézus csodákat tett, feltámasztott embereket, leprásokat gyógyított, meghalt és feltámadt.... és önmagában ezek is kevesek voltak.... mert a csoda nem teremt hitet önmagába."

    Hidd el nekem, én nem utasítom el nyélből a vallás dolgot. Legyen bármilyen vallás.
    Sőt, saját meglátásom szerint, hinni akarok! Érted? Szeretném, ha igaz lenne! Minden! A meny, a pokol, az angyalok, Isten, meg minden ami ezzel kapcsolatos.
    Úgy érzem saját magamnak szeretném bebizonyítani, hogy igen is létezik. Pontosan azzal, hogy olyan dolgokat keresek, amire nincs vagy nem értem a magyarázatot.
    Szóval, ha velem is megtörténne egy ilyesmi csoda, egy nyílvánvaló csoda, akkor én is megkapnám azt, amire vártam, és én is tudnék hinni.

Új hozzászólás Aktív témák