Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz kymco #3082 üzenetére

    Köszönöm a részletes választ : )
    Bár Konzerv haverunk egy részére válaszolt helyettem is, azért van még 1-2 dolog amiben "kötözködnék" persze nem a negatív értelemben kötözködés.

    "Bezzeg ilyenkor isteni beavatkozást várunk, de akkor, mikor valaki az iskolában bibliai igés képet akar az osztályterembe kitenni, akkor tiltakoznak a világnézeti semlegesség nevében (velem fordult elő), vagy amikor az önmegtartóztatásról, házasságon belüli szexuális életről esik szó, rögtön jön: az Isten ne avatkozzon bele a magánéletünkbe...."

    Hát igen, ez sajnos vagy sem de így van. Én úgy érzem, a szélesebb környezetemben is, hogy mintha kiment volna a divatból ez az Isten hit, katolicizmus, meg úgy ahogy van ez az egész. Jártam én is templomba (egyik b.nőm ráncigállt el), és egyetértek, a tanítás alapjai nagyonis jók. Tényleg olyan dolgokat próbál tanítani az embereknek, amik szükségesek az életben, vagyis inkább jobb emberré tehetik az illetőt. De persze rendszeresen túlzásokba is esnek, és eltérnek a fő mondanivalótól, az irányvonaltól.
    Viszont nem értem, ahhoz hogy higgy, mért kell képet kitenni a falra? Miért kell templomba járni? Miért kell áldozni bérmálkozni meg minden ilyen "hülyeség" ? Igen számomra hülyeség, mert én képes vagyok hinni, akár Istenben is, annélkül, hogy templomba járnék, imádkoznék, vagy egyházi adót fizetnék! Semmi szükség papokra, templomokra, milliomos érsekere stb. Bőven elég egy könyvtár, és maga az ember.

    Ettől függetlenül, ennek nemsok köze van ahhoz, hogy azokat a tizenéveseket elcsapta a vonat. Nem, nem csodára vártunk. Az lett volna a meglepő ha történt volna csoda.
    Én csak azt mondtam, ha tényleg olyan mindenható, jóságos stb az a bizonyos Isten, akkor ezt nem hagyta volna! Igaz, hogy lehet a mi szemszögünkből nem mindig tudjuk megitélni az okokat, a miérteket. Ez a gondolatmenet tetszett.
    De ebben az esetben tökéletesen tudjuk a körülményeket, a helyzetet, azokat akikkel történt. Ők még nem érthetnek semmit sem a vallásból, se az életből. Így nem lehet felróni nekik, hogy azért nem segített Isten, mert nem hittek benne vagy hasonló.
    Ilyenkor tényleg azt hiszem, hogy nincs Isten. Nincs, mert egy 11 éves gyerek nem azt érdemli, hogy cafatokban végezze egy vonat elején, meg a sineken, meg valamelyik darabja az erdőben. Erre nem lehet okot találni. Hiába nem ismerjük a mindenható akaratát, célját ezzel.
    Azt tudjuk, hogy az a 11 éves fiú és lány is érző ember volt. Ugyan olyan mint mi. Akinek voltak szülei, barátai, gondolatai, érzései. Őt is megpuszilta az anyukája lefekvés előtt. Ő is játszott a játékaival. Megette a nagymama sütijét. És talán a szülei legboldogabb perceit okozta!
    Nincs olyan indok, amiért az a 3 gyerek ezt érdemelte volna! (és itt most nem feltétlenül magára a halál tényére gondolok)

    Majd ha hazaértem, még írok. Csak lejárt a munkaidőm és mennem kell :)

    Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák