Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz BE4GLE #25995 üzenetére

    Nem hibáztatja azt a pici pontot,azért mert elmondta nekik,hogy mi a következménye annak,hogy ha elfordulnak tőle és hamis isteneket imádnak. Elmondta,hogy ez ilyen és ilyen következményekkel jár,és azért mert Isten Igazságos,ezért azokat akik hamis Isteneknek szolgálnak ( a sátánnak és démonainak )- ezeket el kell,hogy ítélje majd.
    Itt nem az Isten a hunyó,hanem a sátán és az ember. Nem Isten a rossz ,hanem az ember a saját akaratából elfordul a jótól,pedig meg van mondva,hogy átok és halál a következménye.

    5Móz 30:14 - 30:20
    14 Sőt felette közel van hozzád ez ige: a te szádban és szívedben van, hogy teljesítsed azt.
    15 Lám elődbe adtam ma neked az életet és a jót: a halált és a gonoszt.
    16 Mikor én azt parancsolom neked ma, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, hogy járj az ő utain, és tartsd meg az ő parancsolatait, rendeléseit és végzéseit, hogy élj és szaporodjál, és megáldjon téged az Úr, a te Istened a földön, amelyre bemégy, hogy bírjad azt.
    17 Ha pedig elfordul a te szíved, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz, és azoknak szolgálsz;
    18 Tudtotokra adom ma nektek, hogy bizony elvesztek: nem éltek sok ideig azon a földön, amelyre a Jordánon általkelvén, bemégy, hogy bírjad azt.
    19 Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;
    20 Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön, amely felől megesküdt az Úr a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nekik adja azt.

    Pl.a 17-18 versben figyeljétek mit mond az Isten.Elmondja annak az eredményét,ha az ember más isteneknek szolgál.
    ( Ezek hamis istenek,démonok és maga a sátán)

    17 Ha pedig elfordul a te szíved, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz, és azoknak szolgálsz;
    "Tudtotokra adom ma nektek, hogy bizony elvesztek: nem éltek sok ideig azon a földön....

    Aztán a János levelében Jézus elmondja:
    Ján 8:34
    "Bizony, bizony mondom nektek, hogy mindaz, aki bűnt cselekszik, szolgája a bűnnek.

    És a bűn halált szül,mint tudjuk.
    Róm 6:23" Mert a bűn zsoldja halál; az Isten kegyelmi ajándéka pedig örök élet a mi Urunk Krisztus Jézusban."

    Tehát nem az Istené a felelősség azért,ha az ember elbukik és hamis isteneket imád aztán ez miatt Istennek el kell ítélnie. Isten elénk adta az életet és a halált,mi választhatunk,szabad akaratból. Ő nem fogja ránk erőltetni egyiket sem. Ez mindenkinek a sajàt felelőssége!
    Ő elmondta a lehetőséget és még javasolja is,hogy válaszd hát az életet,hogy élj. És elmondja,hogy mi a következménye a döntéseidnek.

    Mindenki saját maga fog majd felelni az Isten előtt. Ott nem sok mindenre megy majd az ember emberi értelemmel,"dörzsöltséggel ,okoskodással,újjal mutogatással,ahogy Ádám tette: "- hát az asszony akit mellém adtál,ő mondta,hogy egyek az almából.
    Az asszony a hibás és te Isten,hogy ilyen asszonyt adtál,hogy rávett.
    Hát miért nem tökéletes asszonyt
    adtál?
    Tehát ez esetben visszavezethető Istenre a felelősség?
    Semmi esetre !
    A mi saját felelősségünk,ha elfordulunk Istentől és bűneinkkel ajtókat nyitugatunk meg a sátánnak és démonainak,hogy aztán megkötözzenek és a szolgáik legyünk,végül halált érdemeljünk.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák