Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz borg25 #21341 üzenetére

    "szeret fontosságában"

    Nagyon szeretném, ha ezt valaki egyszer részletesen kifejtené, mert véleményem szerint ez a vallások, főleg a keresztény vallás legnagyobb cinikus üzenete. Pontosabban az, hogy Isten a szeretet legmagasabb foka. Hol, miben látom Isten szeretetét??? Szétnézek a világban és csak nyomort, szenvedést, gyűlöletet, halát látok. Minden nap emberek milliói halnak meg a legnagyobb kínok között. Köztük 100%-osan ártatlanok. Talán, a csecsemőkre még nem lehet ráfogni, hogy bűnösök. Erre maximum azt a rendkívül cinikus választ kapom, hogy Isten akarata kifürkészhetetlen. Ha létezik Isten akkor ez a szöveg az Ördög találmánya. Már régebben itt a topikban kifejtettem, hogy Isten legfontosabb attribútumai között formál logikailag ellentmondás van. (Szeretet, Mindenhatóság, Mindentudás). Az álláspontom röviden az volt, hogy Isten miért teremtette az Embert ilyennek, amikor teremthette volna úgy is, hogy tényleg csak a szeretet létezzen a földön. A kifejtésem ellen csak egyetlen olyan érv volt, amivel nem tudtam vitatkozni, az a hit volt.

    "Az idézet kapcsán Attila2011-nek adok igazat. "

    Nem tudom kinek van igaza, én NEM állítottam semmit, a vita nem az idézet igazságtartalmában volt. A cikket nem én írtam, ezért nem nekem kell bizonyítanom, hogy igaz e. Ő azt állította, hogy nem igaz. Ezt az állítást viszont már bizonyítania kell.

    "Az eredeti cikk írójának kellett volna megadnia a hivatkozást, nem neked. "

    Ezzel egyetértek. Viszont a cikk fő állítása szempontjából ennek nincs jelentősége, valószínűleg ezért nem írta oda a hivatkozást.

    "Morgan Freeman a féreglyukon át "

    Ismerem a sorozatot és ez a rész fel is van véve.

    Abban teljesen egyetértek veled, amit szenteltvízről írtál. Valami hasonlót fogalmaztam meg abban amit neki (a cikk írójának) írtam. Ő kémiai analízist írt, helyette sokkal célszerűbb lett volna tudományos módszert írni, amely a tudomány teljes "fegyvertárát" tartalmazza, fenntartva a jogot a tévedésre, mert nincs 100%-os tudásunk.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák