Új hozzászólás Aktív témák

  • borg25

    senior tag

    válasz MageRG #21103 üzenetére

    Igen, Isten nulla forint ráfordítással beszélhet veled, szemben az LHC-vel, viszont cserébe, nincs rá garancia, hogy fog hozzád szólni.
    Egy másik vicc jutott az eszembe:
    Hatalmas árvíz, a pap egy ház tetején ül, körülötte hatalmas vízár, ő imádkozik Istenhez, hogy mentse meg. Kisvártatva jön egy csónak, s kérik a papot, hogy szálljon be. Ő nemet mond, mert őt majd Isten megmenti. A csónak elmegy, papunk tovább imádkozik, majd újra jön egy másik csónak, kérik a papot, hogy szálljon be, mert a ház mindjárt összedől, és elviszik biztonságos helyre. A pap kérlelhetetlen, kitart, hogy őt majd Isten megmenti, mentsenek mást. A csónak elmegy, pap tovább imádkozik, a ház egyszer csak megadja magát,és a pap megfullad. A túlvilágon ébred, és egyből szemrehányóan mondja Istennek: Én bíztam benned, imádkoztam hozzád, hogy ments meg, és te magamra hagytál nem tettél semmit. Mire Isten: És a két csónak?
    Hogy kéne Istennek hozzád szólnia?
    Egyébként semmi se tiltja az irány irányú kutatást. Ha van lélek, akkor az érzékelhető. Lehet, hogy nem ebben a 3d világban, műszereket kell hozzá fejleszteni, de megtehető.
    A halál utáni életet nem igazolták még sehogy. Akik mégis ilyen állítottak, azokról kiderült, hogy vizsgálati módszerek egyáltalán nem voltak tudományosak.
    Ez igaz. Viszont szerintem van egy-két törvényi buktatója az ilyen irányú vizsgálatoknak. Hallottam, hogy egy nővér megtette, hogy a műtőasztal fölötti lámpaburára fölülről egy pénzérmét rakott, és mikor valaki beszámolt róla, hogy meghalt és felülről látta a műtétet, akkor megkérdezte tőle, hogy és látott-e valamit a lámpánál? Ő mondta az érmét, amit lentről nem láthatott volna. Egy ilyen kísérletet nem hiszem, hogy könnyen engedélyeznének. Tény, hogy jó lenne.

    Te akkor szabad akaratúnak tekinted magad igen vagy nem?

    Ki mondta, hogyha meghalsz az rossz, és ha korábban halsz meg, az baj? Ez akkor igaz, ha a pokolra jutsz, de te nem hiszel benne.
    Mi a jó? Miért vannak szegények a világon? Miért nincs mindenkinek iphoneja? Új, és kettő, a Mac mellé? Miért nem egészséges mindenki? Miért nem egy Adonisz, egy hős gladiátor mindenki? Miért kell étel, miért nem elég csak napozni?
    A mi a jó és mi a rossz relatív. Számodra lehet, hogy már az rossz, ha 3 napos kenyeret kell enned, van aki az 1 hetesnek is örülne.
    Istent tehetjük felelőssé az árvízért és az aszályért, de az emberek azok, akik nem gondolnak a holnapra, fukarok, háborúskodnak és felélik készleteiket. Miért nem bünteti meg őket? Mikor kellene halállal súlytani őket? Mikor feleslegesen kivágnak egy fát? Felégetnek egy erdőt? Mikor tudatosan mérgeznek országrészeket? Isten keze vár, sőt Mária lefogja, hogy várjon, adjon esélyt a megtérésre. Téged is már előbb is megítélhetett volna, de ő vár. Mert nem megítélni akar, hanem megtartani.

Új hozzászólás Aktív témák