Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20592 üzenetére

    Nem aduász, hanem tény.

    Te adsz végig a számba/szánkba olyan gondolatokat amiket nem mondtunk ki. Én ezt nem teszem meg veled kapcsolatban.

    Én olvastam a fajok eredetét és egyértelműen a biológia területére tartozik. Az hogy ma már izmusok és eszmék épültek rá a tudománytól független.

    Nem járok szemellenzővel, de nem olvastam még olyan vitát ahol hinduk, buddhisták vagy a keresztyénségen kívüli más vallást támadtak volna az evolúció elméletével, pedig ott is van bőven teremtéstörténet és ilyesmi. Ezt beszéld meg az ateistákkal miért pécézték ki a keresztyéneket.

    Ha leegyszerítő hsz.-t akarsz olvasni, nézd meg a sajátjaidat. (Keresztyén==máglyán égető emberek). Kisebb szemellenzővel kellene járnod...

    Ott vagy tévedésben hogy a középkorban nem volt olyan hogy világi hatalom. Jól látod, hogy mindent az egyház határozott meg a világ anyagi érdekei mellett. Minden a pénzre és a hatalom megszerzésére ment ki és ennek érdekében sok százezer embert tettek el láb alól kínzásokkal és a kivégzésekkel.

    Annyira szánalmas vagy, hogy sokadszorra sem érted meg: ha a te vakhitedet kritizálja valaki, az csak és kizárólag a te vakhited szerint Krisztus gyalázása. Ezzel nagyjából a fanatikus muszlim hívő szintjét hozod.
    A Biblia igaza a hitemtől független, nem a hitem miatt igaz. A vakhitemet kritizálhatod, de a Biblia kritizálása más tészta.

    Nem a hitemet sérti, leírtam. A hazugságaidat/ferdítéseidet korrigáltam mindig is.

    A vallásom soha nem írta elő hogy téged megöljelek. Ha engem valóban a Biblia és Krisztus követőjének tartasz jól tudod, hogy soha nem bántottalak volna. Pont az a baj, hogy te se ismered be, hogy a középkori keresztyénségnek nem sok köze volt a Bibliához... ha akkor az emberek komolyan vették volna a tízparancsolatot, a hegyi beszédet akkor egyetlen ember se halt volna meg.

    Nem volt semmi rosszindulat a stílusomban. Üresen vádaskodsz. Én végig keresztyén módon viselkedek veled szemben, de az hogy ez nem tetszik neked nem tehetek róla. Attól, hogy kimerem mondani hogy téves dolgokat írsz nem marad más adu a kezedben minthogy rosszindulattal vádolod hamisan az embert. Na ez a nem semmi... Próbálok veled értelmesen vitázni, de amikor kifogysz az érvekből marad a másik sértegetése.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák