Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #20532 üzenetére

    Már a korai egyházatyák óta erős volt a keresztény egyház ellenszenve a zsidókkal szemben. A zsidókat Júdással azonosították, "Krisztus-ölőként" hivatkoztak rájuk, Aranyszájú Szent János szerint "Lukács 19:27" a zsidókra vonatkozik. Luther Márton könyvet írt "A zsidókról és hazugságaikról", amit később önigazolásként épp a nácik használták fel. A spanyol inkvizíció áldozatainak több, mint 90%-a zsidó származású volt. IV. Pál pápa hozta létre a történelem első gettóját,a férfiakat sárga kalappal, a nőket sárga sállal különböztették meg...
    Ez csak néhány példa volt, tévedés lenne azt állítani, hogy a kereszténység távol áll az antiszemitizmustól, amikor évszázadokon át szinte kéz a kézben jártak.

    (#20534) kymco
    "Az általam ismert keresztények életét nem a vallási kényszerek határozzák meg, hanem a szabadság."
    Az hogyan fér össze a szabadsággal, ha a gyerekeket a pokollal rémisztgetik? Vagy ha törvényben garantált jogot tagadnak meg valakitől?

    Azért nem lopsz, mert a Biblia azt írja, vagy a szociális normák és törvények miatt? Mit ír a Biblia az nemi erőszakról? Nem tiltja, csak az erőszaktevőnek feleségül kell vennie a nőt és pénzbüntetést fizetni az apának. Mit ír a Biblia a rabszolgatartásról? Nem tiltja, hanem szabályozza és a rabszolgát engedelmességre szólítja.

    "A Biblia nem homofób, Isten nem fél a melegektől" (...) "nem tartja helyesnek a Biblia"
    Te is tudod, hogy ezt a szót manapság - valóban helytelenül - nem a félelemre, hanem a gyűlöletre használják, ebbe a hibába most én is beleestem. Az viszont enyhe kifejezés, hogy nem tartja helyesnek, mivel halálbüntetést javasol.

    "A hit (...) nem néphagyomány, nem társadalmi örökség."
    Ez a kijelentés távol áll a valóságtól. A hívő emberek többsége a közelében élők hitében osztozik. Ez a tény még a térképeken is jól kirajzolódik. Aki az USA-ban vagy Európában születik, az nagy eséllyel keresztény, aki a Közel-Keleten, muszlim, aki Indiában, az hindu, aki Kínában, az buddhista lesz.

    A szócserét csak a jobb érthetőség miatt ajánlottam, egyébként a kizárólagosság és a diktatúra jelentésükben elég közel állnak egymáshoz. A kezelési útmutató követése praktikus, és ésszerű, de nem kötelező. Az útmutató tényeken alapul.

    "Ha egy kereszteződésben minden útjelző tábla azt hirdeti, hogy a kívánt célodhoz vezet, elkezdhetsz gyanakodni, hogy egy jó pár tábla nem a helyes irányt mutatja, és ha nem tekerjük ki a példámat, akkor jó eséllyel egy fog jó irányba mutatni, de semmi esetre sem mind."
    És itt a különbség, hogy te az egyikre rámutatsz, hogy az lesz a jó, én pedig azt mondom, hogy egyik sem vezet sehova.

    "a Biblia nem adhat okot a zsidó gyűlöletre semmilyen formában"
    Mondod te, de erről az elmúlt évszázadok alatt több milliónyi keresztény, köztük vallási vezetők másképp vélekedtek.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák