Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz #40553216 #20194 üzenetére

    Akkor káromlás, ha káromlás?
    Igen, bármilyen akkor káromolsz, amikor káromolsz, de úgy tünik eddig nem értetted meg és ezért le kellett írnom... Azzal takaróztál, és még most is, hogy csak az egyházakat bántod, holott a Bibliára és Istenre is minősítéseket tettél.

    A tények éppen arról beszélnek, hogy Kálvin nem volt annak a tanácsnak tagja aki elítélte Szervétet (tény). Felkérték, hogy bizonyítsa, hogy Szervét eretnek, ezt meg is tette és valóban kívánta Szervét halálát. De azonkívül, hogy igazolta, hogy eretnek az ítélet meghozatalában nem vett rész, de azzal egyetértett. De az hazugság, hogy Kálvin ítélte volna halálra Szervétet és te pont ezt terjeszted itt már jó ideje, de ha valaki egy picit is utána néz az egésznek ezt a sumákolásodat hamar leleplezheti. Kálvinnak nem votl semmi befolyása Genfben az utolsó ember volt a városban aki Franciaországból jött oda. Csak picivel halála előtt kapott polgárjogot, jóval a Szervét ügy után. Nem parancsra cselekedett Kálvin, hanem felkérésre és voltak indulatai, de akkor is hazugság amiket állítasz. De megismétlem mégegyszer hátha végre megérted, hogy Kálvin indulata nem volt helyes, mikor a halálát kívánta Szervétnek, de a kivégzésében nem volt olyan szerepe mint amit te tulajdonítasz neki.

    emmilyen joga soha senkinek, aki magát kereszténynek állítja, nem volt és nem lesz ahhoz, hogy akár egy keresztény, akár egy nem keresztény embertársát a legkisebb vélt vagy valós vétekben meg, ne adj isten, elítéljen.
    Igen. De ha valaki istenkáromló attól még megállapíthatom, hogy ő az. Nem fogom máglyára küldeni, de figyelmeztethetem, hogy mit tett. Ki kell venni a szálkát is, csak előbb vegyem ki a gerendát, Jézus nem azt mondja, hogy akkor jó járkáljatok mindketten a magatok gerendájával és szálkájával, de nem mindegy hogy figyelmezteted a másikat és az hogy én megjegyzem, hogy te hogyan viselkedsz, nem jogosít engem a máglyára küldésre. A keresztyének szerepe figyelmeztetés és Isten képviselése. Megtettem, hogy figyelmeztettelek az istenkáromlásra, ennyi nekem most itt a szerepem. Az lenne elítélés, ha azt mondanám, hogy a pokolba fogsz jutni, mert akkor Isten helyére tenném magam és én hoznám meg azt az ítéletet amihez semmi közöm, ilyet nem tettem és remélem nem is fogok. De megítélhetem, hogy miről és hogyan beszélsz, igazat vagy hazugságot beszélsz, és ez alapján figyelmeztethetlek, sőt ez a Biblia által előírt kötelességünk is.

    eked. Én meg odaírtam, hogy akkor alátámasztaná, ha ezt a sztélét az álom másnapján készíttette volna, még mielőtt mindaz bekövetkezik, ami rá van írva.
    Valamit félreértettél. A sztéle nem prófécia, hanem leírja IV. Tothmesz trónrakerülését, ami egybe vág a Biblia tudósításával. Ez a fáraó úgy került trónra, hogy nem kerülhetett volna, mert nem ő volt a trónörökös, de isteni közbeavatkozásra ő lett. És ez éppen egybe esik a 10 csapás idejével, amikor is a fáraó elsőszülöttje meghalt és olyan uralkodó következett aki nem lehetett volna uralkodó, isteni közbeavatkozásra. [link] A Biblia leírás egybe esik mind időben, mind cselekményben egy Biblián kívüli forrás leírásával és cselekményével. Persze ahogy zone is írta ez nem bizonyít semmit. Nektek... de annyiból jó, hogy a történészek, régészek nem ti vagytok és tényekkel ők meggyőzhetőek. Egyébként még ajánlom ezt az oldalt ahol szakirodalmak és kapcsolódó hírek össze vannak gyűjtve a bibliai régészettel kapcsolatban.

    Szóval akkor a 15. századtól a 20. század elejéig tartó rabszolgaság az mind jó volt, hiszen szinte 100%-ig keresztények foglalkoztatták a rabszolgákat a dél- és észak-amerikai gyarmatokon, majd az önálló államokban.ogy bántak azok az emberek a rabszolgáikkal? ez a kérdés és nem az, hogy rabszolgaság volt-e. Ha jól bántak keresztyének voltak, ha úgy mint egy állattal és az életüket semmibe vették akkor nem. Te pont a fordítottját csinálod. Nem a cselekedeteik alapján ítéled meg hogy keresztyének voltak-e (ahogy kértelek, és úgy tűnt meg is érted és engem is már elkezdtél ítélgetni, hogy figyelmeztetlek), hanem az alapján, hogy mit mondtak magukról.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák