Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    válasz #40553216 #20210 üzenetére

    Nem nevezném megalkuvásnak. Ahogy próbáltam érzékeltetni, szerintem ez nem egy olyan egyértelmű parancs, mint pl a "Ne ölj!". Inkább csak intés, szerintem ezt erősíti a következő mondat is "Amilyen ítélettel ti ítélkeztek, olyannal fognak majd fölöttetek is ítélkezni."

    Honnan lehet bizonyosságod, hogy nem tévednek a teológiájukban?
    A Szentírásból. Így ír az Egyházról; "igazság oszlopa és biztos alapja". Krisztus küldetését teljesíti, "tanítsátok meg őket mindannak a megtartására, amit parancsoltam nektek. S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig.” Mert a Szentlélek munkálkodik benne, "megkapjátok a Szentlélek rátok leszálló erejét, és tanúim lesztek Jeruzsálemben s egész Júdeában és Szamáriában, sőt egészen a föld végső határáig.” Az apostolok így nyilatkoztak, "Szüntelenül hálát adunk Istennek, hogy amikor az Isten szavát hallottátok tőlünk, nem úgy fogtátok fel, mint emberi tanítást, hanem mint az Isten szavát, ahogy valóban az is."
    Szerintem ezek az idézetek is már kellően kifejezik, de lehetne még találni többet is.

    Dogma szintjére bár későn emelték, de már a nagyon korai századokban is általánosan elfogadott nézet volt. Ezt jelentik az angyali üdvözlet szavai (kegyelemmel teljes). Illetve még egy meghatározó képpel találkozhatunk a Jelenések könyvében; amikor a Napbaöltözött Asszonyról ír.

Új hozzászólás Aktív témák