Új hozzászólás Aktív témák

  • pocokxx

    Közösségépítő

    válasz #40553216 #20197 üzenetére

    Tényleg komoly a kérdés... Bizony az Egyház tagjai sem szentek, a püspökök, papok és a hívek között is találkozunk bűnökkel, visszaélésekkel, szeretetlenséggel. Kár ezt tagadni és szépíteni, még a szentek is bűnösnek érezték magukat Isten szentségéhez mérten. De két dolgot szeretnék megvilágítani a számodra:

    1) 129. Zsoltár
    Ha bűneinket, Uram, felrovod,
    Uram, ki az, aki előtted megállhat?
    De nálad bocsánatot nyer a vétek,
    ezért félve tisztelünk téged."

    Isten pontosan tudja, hogy milyen az ember. Csak mi emberek vagyunk hajlamosak olykor elfelejteni. Mi emberek gondoljuk azt, hogy létrejöhetne a "tökéletesek egyháza", ahova nem férkőzhetne be semmi bűn, ahol nem lennének botladozások, és a hibátlanok boldogan élnének egymással, s szeplő nélkül mutogathatnának másokra, hogy "bezzeg mi". Krisztus azonban éppen ezért jött, hogy ezt a gondolkodásmódot felszámolja: Nem az egészségesnek kell az orvos, hanem a betegeknek. Rendkívül tanulságos a jelent, amikor egy születésétől vak emberrel találkozik Jézus a tanítványaival. A tanítványok megkérdezik, hogy "ki vétkezett ez vagy a szülei?" Ti. hogy miért kapta ezt a büntetést. Jézus válasza megvilágítja számunkra az emberségünk lényegét is: „Nem ő vétkezett, nem is a szülei, hanem azért van ez így, hogy nyilvánvalóvá legyenek rajta Isten cselekedetei." Az egyház útja az Irgalom útja: Annak felismerése, hogy Isten mindig kész megbocsátani.

    2) "Én is mondom neked: Péter vagy, erre a sziklára építem egyházamat, s az alvilág kapui sem vesznek rajta erőt."

    Krisztus ígérete adja számunkra a biztosítékot, hogy minden bűn ellenére az Egyház tanításához hűek lehetünk. Az Egyház által megrajzolt Krisztus arc hiteles, a hit és erkölcsbéli tanítása tévedhetetlen. Nem azért, mert a tagjaiban tökéletes, hanem azért, mert a Szentlélek munkálkodik benne. Ha itt vagyunk, biztosan jó helyen vagyunk. Krisztus miatt maradok az Egyházban, nem a papok miatt. :R Persze nyilvánvaló, hogy az út elején papjaink mutatták meg nekem is Krisztust, (ahogy egyébként az egész világnak), nekik köszönhetem, hogy megismerhettem, de nem a klérus miatt maradok katolikus. Nagy bajban is lenne az egyház, ha így lenne...

    "Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

Új hozzászólás Aktív témák