Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz kymco #2015 üzenetére

    Nagyon ellent akarsz mondani nekem, csak nem tudom, miért. Talán ez is a neuronhálózatodból adódik.

    Az értelmi fogyatékos is egyértelműen kapja meg az információt, de mégis másképp dolgozza fel az agya. És kifelé hiába nevezi Istent Istennek, a valódi gondolatai különbözhetnek a tiédtől. Mégha a fontosabb hitbeli dolgokról ugyanúgy is kommunikáltok. De ez csak azért van, mert az eltéréseket ugyanatzzal a szókésztlettel nem lehet elkülöníteni. Ehhez kvés a szavunk. És minden egyes szó minden embernek kicsit mást jelent. Kifelé ugyanannak tűnik, az asztal az asztal, a fény az fény. De amit ez a szó az agyban kivált az mindenkinél kicsit más.

    Ennyi. És nem arról beszélek, hogy valaki számára Jézus nincs, ms számára pedig van, és ugyanabból a bibliából vontak le két ilyen eltérő következtetést.

    Hanem arról van szó, hogy a világot,a hitet IStent mindenki máshogy látja. Még ha ugyanazokkal a szavakkal is írja le. De ez ne mbaj, sőt, ez a szép és a jó. És a hitet ez nem befolyásolja negatív irányba. Csak tudni kell, hogy amhogy én képzelem el, azzal egyedül vagyok, mert minddenki más máshogy képzeli a fejében kicsit. Ezt Iste is tudja, Igy alkotott minket.

    A vilég teljesen más mint amilyennek látjuk ezt a képet is csak az agyunk hozza létre. Az üzenet objektív, a leképeés mindenkinél más. De ez a jó, és így jó. Én elfogadom. És ez semmit nem von el az értékéből, csak hozzárak.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák