Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz Gyok2 #20076 üzenetére

    Nem ismerlek, nem minősítelek. Te szólítottál meg itt, aztán folytattad, amivel magadat minősíted. Nem sértődtem meg, csak nem vagyok hajlandó ilyen stílusban párbeszédet folytatni.
    Azonban normális keretek között természetesen újrakezdhetjük. Sőt felajánlom, hogy válassz kezdésnek egy témát, miről akarsz beszélni?

    (#20079) Noddy
    Én se könyveltem el, ez a te belemagyarázásod, oda írtam, hogy 50-50%
    De a keresztény rabszolgatartót elkönyvelted, mint 100% jó ember.
    Igen, nyilván ami a Biblia igazát támasztja alá azzal nem tudsz mit kezdeni
    Tényleg nem tudom, hogy jön ide, és azt vártam, hogy megmagyarázod. Hogyan támasztja alá IV. Thotmesz álom-szteléje a Biblia igazát és a zsidók kivonulását?
    A szócserés játéknak az volt a célja, hogy lásd, hogy ugyanazt, amit elmondtál, egy más vallású is mondhatta volna.
    mindenki tudja, hogy az egyistenhiten kívül nem sok hasonlóság van a két vallás között
    Mindenki? Kétlem. Valójában igen sok hasonlóság van az iszlám és keresztény vallásokban. Egyistenhit, isteni próféták (Noé, Ábrahám, Dávid, Mózes, József, Keresztelő János, Jézus), a tízparancsolat követése, Mária szülése szűzként, Jézus, mint messiás és csodatételei, az Ótestamentum szent iratként tisztelése, Sátán gonoszsága, az Antikrisztus megjelenése és Jézus második eljövetele, ítéletnap, menny és pokol a halál után.

    És mi bizonyítjuk is, de te mindent lesöpörsz, minket pedig téveszme áldozatainak nyilvánítasz.
    Az nem bizonyít semmit, ha azt mondod, hogy neked kapcsolatod van Istennel. Milyen történelmi bizonyítékok vannak Jézus létezésére?
    Sorba hoztuk fel az érveket, hogy a Biblia a kora morális értékrendje felett állt
    Csak azt mondtad, hogy a kor morális értékrendje felett állt, de nem volt egyetlen ókori példád sem, amivel össze lehet hasonlítani a bibliai morált, hogy lássuk a különbséget.
    De a tízparancsolat megszegésén mindenki átesik, ezért van szükség Jézus áldozatára, látjuk, hogy nélküle, a másik embernek kárára és Istennek csak szégyenére vagyunk.
    kymco szerint az eredendő bűn miatt volt szükség Jézus áldozatára, szerinted a tízparancsolat megszegése miatt. Azt pedig túlzás állítani, hogy a tízparancsolat megszegésén mindenki átesik. Mi nélkül vagyunk a másik ember kárára és Isten szégyenére?

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák