Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz zone #19953 üzenetére

    Szerintem nem rossz a példa. Csak az tudja hitelesíteni a levelét, aki írta. Azért tesz rá pecsétet, mert hitelesíteni akarja vala, azért írja alá. Minden levél aláírásának ez a lényege.
    Nem arra gondoltam, hogy a Biblia végén szerepel Isten neve,, ez biztos Isten aláírása... Hanem arról írtam, hogy egy iratot a kibocsátója tud hitelesíteni. Ez pedig szerintem tény.
    Tehát nem a hitem hitelesíti, nem egy tiszteletre méltó ember szava, hanem Isten.
    És itt jön a Szentlélek, mint hitelesítő.
    Sokszor hallok olyan beszámolókat egy-egy igehirdetés után teljesen különböző élethelyzetű emberektől, hogy ez az igehirdetés teljesen rólam szólt, mintha a lelkembe látott volna az igehirdető. És bár büszke vagyok a lelkészünkre, okos, intelligens, és érzékeny ember, de nem tudom kinézni belőle, hogy egyrészt tud az összes nyilatkozó ember a problémájáról, másrészt, ha egy-két ilyenről tudna, akkor nem teregetné ki. Tudom, mert előtte engedélyt szokott kérni az érintettől, volt hogy tőlem is....
    Az hogy egy ilyen igehirdetés személyessé legyen kell a Szentlélek munkája, amit láthatunk a lelkész szolgálatában és abban, ahogy ez az adott embereket megszólítja.

    Folyt köv...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák