Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz Elemental #19882 üzenetére

    Semmi gond nincs azzal, ha egy tudományos területet, mint például az evolúciós elmélet, nem ismerünk teljes körűen, én sem ismerem alaposan. A lényeg, hogy megismerhető. Az anatómia, genetika, sejtbiológia, paleontológia, kémia, rendszertan, és még több tudományág ismerete szükséges hozzá. Ezzel szemben milyen tudásra van szüksége egy teremtésben hívőnek? A teremtéstörténet a tudatlanságon alapul.
    A tudomány nem fejlődne, ha dogmákra épülne. Ha egy tudományos modell hibásnak bizonyul az újabban feltárt tények és bizonyítékok ismeretében, a régit kidobják és új modellt dolgoznak ki. Ezzel szemben a vallásos dogmákat nem lehet csak úgy kidobni az ablakon, a legtöbb, amit tehet az egyház, hogy újabb és újabb magyarázatokkal enyhít rajtuk, hogy illeszkedjen a modern tudományhoz és morálhoz.
    Nem tudok olyan tudományos állításról, amiről egy éven belül kiderült, hogy tévedés, főleg olyanról nem, ami hatással van az életemre vagy a világképemre. Ezzel szemben egy hónapja lehetett olvasni egy 11 éves leukémiás kislány haláláról (Makayla Sault), aki visszautasította a kemoterápiát, mert szerinte megjelent neki Jézus, aki azt mondta neki, hogy meggyógyult.
    Nem azért bízik valaki a tudományban, mert "hinni kell valamiben", hanem mert racionális érvek és bizonyítékok támasztják alá. Ha most hallanék először a védőoltásokról, minden bizonnyal én is szkeptikus lennék azzal szemben, hogy gyerekeket legyengített baktériumokkal és inaktivált vírusokkal oltják be, de a tudomány igazolja a szükségességét.
    Igazad van abban, hogy sok kérdés még megválaszolatlan, és lehet, hogy sok az is marad. De amíg a tudomány azt mondja: "nem tudom, derítsük ki", az egyház azt: "nem tudom, de tudom, hogy az istenünk rá a magyarázat".

    [ Szerkesztve ]

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák