Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz #40553216 #19893 üzenetére

    Sajnálom ezt a folyamatos bántó hangnemet részedről. Nem baj, ha hülyének nézel, elfogadom, de akkor végre tisztába kellene tenni a részedről, hogy miről írsz, mi mellett érvelsz, és mennyire vagy következetes.
    Arról írtál, hogy a mai ítélethozatal valójában bosszú, majd kioktattál, hogy nem a mára vonatkozik az állításod, és ne jöjjek a BTK-val, majd kioktattál, hogy a mai ítéletalkotás is a bosszúra épül, de ezt csak azzal tudod bizonyítani, hogy régen a bosszút váltotta fel az igazságszolgáltatás. Most a mai törvénykezés a bosszúra épül? Ha igen, ezt melyik törvényünk igazolja? Melyik bírósági gyakorlat?
    Ha elveted a büntetés törvény alapján meghatározott célját, mert nem támasztja alá az állításod, akkor miért érvelsz amellett, hogy a mai ítéletalkotás is a bosszúra épül? Ha az ítélethozatal alapját szolgáló törvényből is az ellenkezője derül ki, akkor mi az érved a személyeskedésen kívül?
    Miért van az, hogy kihagyod a törvényben nagyon fontos célt, hogy a büntetéssel el akarnak rettenteni másokat, hogy elkövessék? Miért nem számít neked semmit a törvényben lefektetett prevenciós cél?

    Én végig érveltem, az éppen aktuális állításod cáfoltam, törvény alkotók célját idéztem a büntetésekkel kapcsolatban... te olyanokat írtál, hogy szerinted elég lenne ez meg az... és belinkeltél egy cikket, a régmúltról, ami csak azt igazolja, hogy a bosszút váltotta fel az igazságszolgáltatás. Neked még a bosszú fogalma sem volt elég, hogy szembenézz az eredeti állításod tarthatatlanságával.

    Én most ezt feladom. Nevezz nyugodtan nyíltan hülyének, nem kell virágnyelven fogalmazni de akkor címkézd már fel magad is legyél szíves...

    [ Szerkesztve ]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák