Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz kymco #19642 üzenetére

    Ezen sokat gondolkoztam. Engem is irritál az a szó, hogy imádat, meg hogy elvárja. Sokáig tartott, amíg leesett, hogy miért.
    És miért? Mert nem erről kezdtél beszélni, hanem a szólásszabadságról és az egoizmusról.

    De engem jobban taszít az, hogy az imádat szó lejáratódott.
    Szerintem hírességekkel kapcsolatban inkább a rajongás, csodálat és tisztelet szavakat használják. Ha ezek az érzések valamilyen istenség felé irányulnak, az én szótáramban az az imádat. A Biblia istene nem érdemes imádatra, részben azért sem, mert ezt külön követeli.

    Az Isten képűség megjelenése Isten nélkül szörnyű. Volt erra számos példa a történelem során, és tapasztaljuk a jelen korban is.
    A hatalomra gondolsz? Én azt látom, hogy egyes nemzeteknek, sőt egyes vezetőknek nagyobb demonstrálható hatalma van, mint bármilyen vallás istenének. De nem mondanám minden esetben szörnyűnek.

    De Istennek nem azért kell az imádat, hogy Istennek tartsuk.
    Hanem azért, mert... (kicsinyes, bizonytalan, egoista, megalomániás?)

    sőt az Ószövetség Jézusra mutat néha olyan konkrétan, hogy az félelmetes
    Vagy egyszerűen direkt úgy írták meg az evangéliumokat, hogy megfeleljenek az Ótestamentum jóslatainak. Ráadásul tele ellentmondásokkal.

    (#19643) Noddy
    Akkor megfogalmazom másképp. Tudok előre minden döntésedről, mert jobban ismerlek, mint te magad, sőt egy könyvet is írtam az életed minden mozzanatáról. Tudom előre, hogy reggel lekváros fánkot fogsz venni. A te szemszögedből ott van a csokis is, de az csak a szabad választás illúziója. Semmi esély arra, hogy csokisat vegyél. Ha mégis megteszed, mert szerinted van választásod, azzal megcáfolod a tudásomat.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák