Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz vati #1947 üzenetére

    Vsz ezt elég sok befolyásos kutató nem így gondolja. (természettudományos területen legalábbis, biológiában, fizikában, csillagászatban) Számos más kutató meg úgy gondolja, hogy a hit és a tudomány nem versenytársak, sőt vallják, hogy a hitük segítségével jutottak el tudományos felfedezéseikhez. Én nem vagyok tudományos kutató, de volt szerencsém beszélni pár hívő tudóssal. Nem okozott gondot nekik a hitük a tudományos életben... Nem érdemes ellentétté formálni, ami nem az. Bár akkor már nem is olyan izgalmas a téma :).
    Azt én is fenntartom, hogy nem lehet egyidejűleg hinni a Bibliában és a természettudományban. Nem lehet azt mondani, hogy X állítás ugyan benne van a bibliában de mivel a tudomány tételesen megcáfolta, hát abban _már_ nem hiszünk, de a többiben igen. Milyen alapon hisszük el Y állítást, ha ugyanabban a forrásban X-ről beláttuk, hogy nem lehet igaz?
    Én meg fenntartom, hogy lehet együtt a kettő. A keresztény hit nem csupán arról szól, hogy hiszek egy többezeréves kijelentésben, hanem arról is, hogy Isten velünk van a mindennapokban, kijelenti magát, vezet. Ez egy élő napi kapcsolat. Lehet azt mondani, hogy nem hiszel az édesanyám létezésében, mert nem tapasztaltad eddig a létét, de nekem ez nem tudományosan eldöntendő kérdés... Nekem napi valóság édesanyám létezése.
    A tudományt és a vallást folyamatosan szeretnék egyesek összeugrasztani, mások pedig kibékíteni, közben pedig nincs ellentét a kettő között. Isten jelen van a világban, megtapasztalható, de legkézzelfoghatóbban Jézus Krisztusban vált szó szerint elérhetővé. Ez mutatja, hogy Isten nagyon is benne van a világunkban.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák