Új hozzászólás Aktív témák

  • tildy

    nagyúr

    válasz lao ce #1789 üzenetére

    Hát én úgy gondolom, hogy a legorsszabb, de egyben a a legjobb dolog si szembenéznie az embernek önmagával . Azzal, hogy milyen, milyen érzelmei vannak . Azzal, hogy milyen ember. Nagyon rossz, mert szerintem nincs kegyetlenebb dolog ennél. Nagyon jó, mert nincs ''szebb'' dolog ennél, minthogy ráeszmél az emebr arra, hogy ki/mi is valójában.
    Fura egy ellentmondás. LEginkább a Mátrix című filemt , illetve benne a két kapszulát juttatja eszembe. Szembe mersz-e nézni önön magaddal ? Bár fájdalmas lesz!

    hova fordulhat valaki ebben a helyzetben?

    Kérdés , hogy mit is akar? Elfelejteni az összeroppanást, vagy kiásni a sz@rt (elnézést a vulgaritásért) a mélyről, hogy aztán megtisztulva léphessen tovább?
    Van-e ereje ez utóbbihoz az embernek?

    ISmerek olyat, aki nagyon összeomlott. Mondhatni megjárta a poklok poklát pszichikai téren. Nem hisz semelyik vallásban, bár talán a zen áll hozzá a legközelebb. És úgy néz ki tudott új életet kezdeni, folyamatosan fejleszti magát ( tudásilag), dolgozik, él.
    Egy - két olyan ember kellett ehhez, aki meghallgatta. Aki tényleg kiváncsi volt rá , és fel akarta tárni, mi mitől lehetett.


    Rájöttem, hogy nekem a buddhista tanok adnak egyfajta nyugalmat. Olyan megnyugvásfélét. Ilyenkor még el is hiszem, hogy meg tudom oldani a problémáit segítség nélkül is. PEdig lehet , hogy nem. Épp most keresek valami jó pszichiátert, mert nagyon sok oylan dolog van, amit nem tudok lerakni a vállaimról, pedig nagyon nyomja már őket. És elnézést ezért a kis utsó EGO szösszenetért:B:B

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Új hozzászólás Aktív témák