Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz Algieba #1730 üzenetére

    Ennek az okát én nem Jézusban keresném. Miről van itt szó? Csupán arról, ahogy az emberek, a társadalom kezeli azt, ha valaki más értékek szerint éli az életét. Nehezen viseli, azt hiszem ebben megegyezhetünk.

    Az igaz, hogy manapság már nem feszítenek keresztre a hitem miatt, nem tesznek forró olajba, ésatöbbi, de az üldöztetés felváltotta a kirekesztés. Az, hogy egyszerűen lehülyéznek, leostobáznak, maradi bunkónak mondanak, az semmi. Sokszor érdekes látni, hogy ha egy családban Jézushoz fordul valaki, elkezd másképp élni, az mennyire bosszantja és idegesíti a családot. Konkrét példával élve, ismerek egy lányt, akinek költözni kellett otthonról nem sokkal azután, miután megtért. Előtte aktív marihuána fogyasztó volt, a szülei is tudtak erről, a hétvégéit rendszerint full részegen és betépve töltötte, mégis kiegyensúlyozott, ''jónak'' mondható kapcsolata volt a családjával. Miután elkezdett Jézus felé fordulni, nyilván a régi életének dolgai elmaradtak, helyette a szombat estéjét keresztény fiatalok között töltötte, a vasárnap délelőttjét pedig Istentiszteleten. Ez annyira zavarta az apját, hogy elzavarta a hite miatt otthonról, pedig tudom, hogy a lány nem is nagyon beszélt még otthon Krisztusról (ahogy ti mondanátok, nem térített), mert úgy érezte még túl friss őbenne is ez az egész ahhoz, hogy hitelesen tudjon bizonyságot tenni.

    Kérdezem én, mi miatt lehet az, hogy egy szülőt nem zavar az, hogy a lánya drogozik, 19 éves korára masszív alkoholfüggőségben szenved és ki tudja, hányan mentek végig rajta azokon a bulikon amikor szinte alig volt magánál, de az kiborítja, hogy a gyermeke mindezeket elhagyva egy egészséges életvitelt folytat, a hite miatt? A válasz egyszerű, a bűn miatt van ez, nem viseli el Krisztust a bűnös ember.

    Számtalan példát tudnék még mondani, az én életemből is, de azt hiszem ebből kiviláglik a lényeg. Remélem :)

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák