Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Algieba #1695 üzenetére

    Engem csak néhány apróság zavar, először is, biztosan élt Jézus és valóban feltámadt?
    Jézus életét nem kérdőjelezi meg a tudomány. Annyi Bibliába is bekerült írás, sőt Biblián kívüli lelet is igazolja, hogy ő valóban élt. Ha a Biblián kívül eső forrásokat nézzük, akkor is megállapítható ezekből (J. Flavius, Tacitus, ifj. Plinius írásai) Jézusról, hogy tanító volt, gyógyított és tanított életében, hogy Pilátus idején megölték lázadás megakadályozása miatt, és a tanítványai Krisztusnak (Megváltónak) tartották és tartják, és azt terjesztik, hogy feltámadt a halálból.
    Ezek tények, és még csak nem is a Bibliából.
    Az élete és halála nem kérdés. A kérdés a feltámadása. Ha Jézus nem támadt fel, akkor nincs értelme a kereszténységnek, nincs értelme a hitemnek sem.
    Pál azt mondta, ha Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló minden, nyomorultabbak vagyunk mindennél (nem szó szerinti idézet az 1Kor 15-ből). Majd folytatja: De Krisztus feltámadt. Tudom, hogy ez nem érv, nem is akart az lenni. De Pál nem akart hiábavalóságban hinni, nem akart meséket életét meghatározó dolgoknak tekinteni, és nem akarom én sem.
    Az életem arra épül, hogy Jézus meghalt a bűneimért, és feltámadt a halálból, legyőzve azt. Ha nem lennék biztos benne, nem határozná meg minden napomat, nem hatna ki döntéseimre. Bizonyos vagyok abban, hogy Jézus feltámadt, ha nem lennék az, máshol keresném az igazságot.

    Másodszorra, miért kellett meghalnia?
    Azért kellett meghalnia, mert bármennyire is szeretnénk, de nem tudunk bűn nélkül élni. Én is nagyon szerettem volna Isten elé állni, és azt mondani, hogy ime teljesítettem, amit elvártál tőlem. De nem tudok még a legegyszerübb helyzetben sem teljesen tiszta lenni.
    Isten törvénye szerint a bűnös ember ítélet alá esik. Ha valaki felvállalja az ítéletet helyettem, akkor van csak esélyem. Jézus ezt tette. Felvállalta az ítéletet minden emberért, hogy megmeneküljenek némelyek.
    Ha a fiam kárt okoz, és ezért fizetni kell, akkor én fogom kifizetni a károkozását, mert a gyermekem. Ezt tette Isten is Jézuson keresztül.
    Az pedig, hogy mennyire nem játék a bűn, mutatja a szörnyű ítélet (és a döbbenetes, hogy ezt az ítéletet az emberk hozták, és az emberek hajtották végre).
    Én nem a kétezer éve halott Jézusban, hanem a kétezer éve feltámadott Krisztusban hiszek... Az előbbiben nem igazán lehet hinni.



    [Szerkesztve]

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák