Új hozzászólás Aktív témák

  • szab.tam

    nagyúr

    elolvasva pár hsz-t, megint ugyanott kötöttem ki:
    erről így, hogy "vallás", beszélgetni nem sok érteleme van.

    Istennek, a vallásoknak, stb-knek, van egy közös jellemzőjük: kizárárólagos igényt tartanak az egyénénre, az egyén hitére. ha valaki hisz Valakinek, valamiben, akkor szükségszerűen következik, hgy a többiben nem. ha pedig mégis több személyben, vallásban, akármiben hisz, akkor csak "hiszeget", mert akkor egyikben sem döntő a hite.

    az, hogy az ember Kiben vagy miben hisz, egy döntés kérdése. az igazat adás döntése. abban és annak hisz, aminek vagy aknek igazat ad.

    sokan mondják, hogy "nem tudok hinni". ez egyszerűen nem igaz. egy olcsó magyarázkodás. ő egyszerűen nem akar hinni. rend szerint ilyenkenkor jól felépített magyrázat szokott következni. a csodálatos az, hogy semmi nincs az emberben, ami a hitében megakadályozhatná. a testi és szellemmi fogyatékosságok sok korlátot állíthatnak elénk, de a hit elé semmit. az csak egy akarati kérdés.

    kinek van igaza? akinek igazat adunk. volt idő, amikor a teljes igazság a föld alakjáról az volt, hogy tányér. abban az időben azoknak adtak igazat, akik ezt állították. aztán volt, akik ezt cáfolták, de nem adtak nekik igazat. most már igen.
    politikában ugyanez. mindig annak van igaza, akinek igazat adnak.
    1956. a mai napig egyeseknek ellenforradalomnak tartják. logikus is, mert egy forradalom volt, ami ellenük szólt. nem is hívhatják másképp. ez az ő igazságuk.

    én személy szerint az értünk meghalt és feltámadott Jézusban hiszek. én neki adok igazat. kizárólagosan.

    aki nem hisz Benne, az azért nem hisz benne, mert nem ad neki igazat. meg azoknak sem, akik Róla beszélnek.

    lesz egy végső igazság, ami az utolsó fejezet lezártával lesz csak mindenki előtt világos, aki odáig nem abban hitt.

    egyszerű a kérdés:
    Te kinek adsz igazat? Te kinek akarsz igazat adni?

    [ Szerkesztve ]

    fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Új hozzászólás Aktív témák