Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Horka1 #11079 üzenetére

    nekem mint egy tokeletesen tudatlan embernek ezen a teren amirol irsz, az tunik fel hogy pont az ellenkezojet gyakorlod mint amit akarsz csinalni. ha valamivel sokat foglalkozol akkor ahhoz erosebben kotodsz es nem hiszem hogy a kotodest el lehet szakitani a kotodes apolasa altal, legfeljebb elkendozni, becsapni lehet igy az agyat.

    nekem ugy tunik itt hogy te nagy csoportositgatasban vagy, mi a jo mi a rossz. a csoportositgatas megintcsak a kotodest erositi. milyen merteku a kotodesed az asztalod sarkan levo jegyzetpapirral? semekkora, mert nincs besorolva. a penzhez akkor miert kotodsz? mert tul sokat torod rajta a fejedet, ezert fontos lesz, ami utan muszaj besorolni egy kategoriaba mert igy egyszerusiti a vilagot az agy.

    mikor az ujszulott megtanulja a vilagot semmit sem tud rola, minden elso tapasztalata ugyan ugy erkezik, nincsenek fenntartasai meg eloiteletei. valahogy igy kellene felkelni minden reggel.

    nomost mi a helyzet a hithez valo kotodessel? ha a vallas igazat mond akkor miert kellene pont egy kiszemelt vallashoz kotodni? szerintem a hit is egy nyitott vegu dolog pont mint minden mas.

    a "buneink lanca" meg valami olyan gondolat ami szerintem marha nagy tevedesen vagy felreertesen alapulhat.

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák