Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz Dorien #11013 üzenetére

    És vannak akik még mindig elhiszik a sátánnak "hogy olyan lehetsz mint Isten". Olyan személyi kultusz, ahol az ember saját magát rakja az oltárra és az előtt áldozik. Mert képtelenek elfogadni, hogy milyen valójában. Nem tudnak szembenézni a valósággal: hogy egy Isten alakú űr van a szívükben. Ezért menekülnek a "megvilágosodásba".

    Egyébként a belinkelt videódról az jutott az eszembe: Most komolyan, erre nem jöttek rá 5 ezer év alatt??? (ha jól vettem ki lao ce írásaiból kb ennyi ideje próbálnak megvilágosodni Kínában).

    lao ce:
    Amíg a saját istenképedhez ragaszkodol, persze hogy meg se próbálod megérteni a Biblia istenét. Látszik hogy van valami elképzelésed, de hogy az köszönő viszonyban sincs a Bibliával az is biztos, persze ez nem feltétlen baj, csak vicces olvasni a bejegyzésedet a belterjességről stb.

    Ezen mindig jókat nevetek, hogy egyesek mindig hülyének nézik a régen élt embereket. És a leírt csodákat begyepesedetten csak a mai civilizáció tükrében képesek értelmezni, ahelyett hogy azt értelmeznék, ami le van írva.

    Filozófiák: az ember próbálja megfejteni a világot ami körülveszi. Ez isteni küldetésünk is amit még a bűneset előtt kaptunk.
    Én úgy látom hogy minden vallás filozófia, a keleti és a nyugati is. A keresztyénség is. De persze mi Isten felől magyarázzuk a világot és meglepő módon működik. Ha kinézek az ablakon akkor látom hogy vannak jó és rossz dolgok (tudom, tudom... ezt te nem így látod), van bűn, van bűnbocsánat, van öröm, van szomorúság, van békesség, van aggódás. A Bibliában is ezek vannak és amit leírtak 3-4 ezer éve az van most is és ugyanúgy működik. Nekem ennél biztosabb alap nem kell. Jézus, Isten szeretete, kegyelme, ami előre mutat ebben a világban, ahogy sok sok évvel ezelőtt is. És senki sincs kizárva ebből, hogyha nem tud jól meditálni, vagy nem olvasta el xy guru nagyszerű könyvét és lemarad a megvilágosodás receptjéről. Csak egy könyvet kell ismerni a Bibliát, aminek a szerzője Isten maga. És az Ige élő és ható.
    Isten adta az embernek a gondolkodás képességét, hogy megértsünk, mérlegre tegyünk dolgokat, tudjunk dönteni. De itt van egy érdekes dolog az Istentől elszakadt ember bölcsesség számára Isten bölcsessége bolondság, és Istennek bolondság az ember erőlködése, hogy bölcs akar lenni nélküle. Ez szépen látszik itt a fórumban is és valószínűleg egy olyan dolog amit nem lehet megérteni vagy feloldani, csak türelemmel elfogadni.

    Na én is szépen belemerültem.

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák