Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #10864 üzenetére

    Pontosan ezért nem értem ezt a középutas dolgot, sokkal jobb ha az ember a jóra törekszik, az Isten szerinti helyesre, mint önmagát sanyargatja, magát próbálja a saját hajánál fogva kihúzni.
    Nem tudom, hogy van e más vallásokban olyan dolog ami megfontolható lehet, de ha az ember összeeszik sok mindent gyomorrontás lehet belőle, pláne ha az mérgező, vagy romlott. Ha maradunk a hasonlatodnál.
    De lehet ez is olyan dolog amiben soha nem fogunk egyetérteni, hiszen te másban hiszel és én is. És az ilyesmi nem összeegyeztethető, csak akkor ha a saját hitét megtagadja az ember.

    A keresztyén hit bálványimádás fogalmad nem egyezik az én fogalmammal. Nem csak a faragott képek azok, hanem minden olyan dolog imádása, ami nem Isten, legyen az kézzelfogható vagy se.(Pénz, munka, család is lehet ilyen) Ebbe bőven belefér a taoizmus minden dolgával és nem számít hogy te épp egy kézzelfogható dologhoz imádkozol vagy bölcs emberek tanításai alapján próbálod élni az életed. Ez olyan ha nem velünk akkor ellenünk dolog. A Szentháromság Isten az egyedüli élő isten.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák