Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jégkokó
veterán
válasz Gaboo007 #8713 üzenetére
Én január 12. én leadtam egy videókártyát gariba és nem sokkal a 15 munkanap után írtak is vissza, hogy nem javítható és levásárolhatom az árát. Szerintem ez elég korrekt ügyintézés. Néha persze előfordulhat, hogy egy-egy esetben kifutnak ebből az időből.
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
ACE-
addikt
A "törekedés" szó magyarázatát még érdemes kissé kivesézned, mert a törekedés nem egyenlő a határidővel. Azt hogy valaki törekedett-e, nem egyszerű bizonyítani. Nem hiszem hogy ilyen miatt megbírságoltak volna bárkit is...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
ACE-
addikt
válasz Gaboo007 #8716 üzenetére
Miért, szerinted egy ekkora forgalmú cégnek mint az Ipon napi egy, vagy két kártyát kell garanciálisan intézni? Lehet szabadságon volt aki csinálja, a helyettese nem győzte... leesett az asztal mögé a csomag... nem szándékosan csesznek ki veled, csak ennyi idejük van... A törekedés nem azt jelenti, hogy ahogy átveszik a hibás alkatrészt 1 órájuk van hogy feladják a garanciát intéző kereskedésnek vagy gyártónak... Szerintem saját joguk is, de talán még kötelezettségük, hogy maguk is megvizsgálják, hogy a hiba fennáll-e, esetleg Ők tudják-e javítani (ha javíthatják, mert tudom van olyan hogy nem nyúlhatnak hozzá). Ez a teszt is biztos eltart egy ideig mert nem tartanak 10 gépet amin egy-egy alkatrészt tesztelni lehet... Ha megállapítják hogy mi a hiba, akkor továbbküldik nagykernek vagy gyártónak. De ez csak tipp, mindenesetre a 15 napot valószínű ezek miatt nem tudják tartani. A bennfentesünk adhatna erről infót, hogy hogyan megy.
-
ACE-
addikt
válasz Gaboo007 #8719 üzenetére
Nem, de ez az amit meg tudok érteni, hogy 15 nap kevés. Én megoldom úgy, hogy leadom az egyértelműen hibás cuccot (szerencsére nem túl sok ilyen fordult még elő) és veszek egy másikat helyette. Amikor meg visszajön hogy csere, akkor visszakérem a pénzt, és kész. Ha 1 hónap, akkor 1 hónap...
-
04ahgy
nagyúr
válasz Gaboo007 #8709 üzenetére
Szép kis topik kerekedett itt. Beszéljünk arról a matricáról (garanciamatrica) is, ami az ASUS GTX 780 Ti kártyákon van, és hiányzott: [link], a képen a bal alsó csavaron van, és minden ASUS VGA-ra tesznek. Sérülése, hiánya garanciavesztést okoz. Valahogy erről az ASUS-t sem kérdezted, és a beszélgetés medre sem nagyon érintette.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
ACE-
addikt
válasz Gaboo007 #8724 üzenetére
Tény, hogy az Ipon érdekesen értelmezi az ilyen ragaszos címkék létjogosultságát. Ők arra hivatkoznak hogy a gyártó által így elvész a garancia, és nekem is volt annak idején egy levelezésem egy EVGA kártyával kapcsolatban, és ott szintén a gyártó mondta hogy nem gond, hogy levált a matrica (ez nem csavarvédő volt, hanem egy gyári sorozatszám-matrica), a gyártóhoz visszaküldve ki is cserélték, de az Ipon emiatt beintett. Ja és az enyémre még a csavarokra is ráfogták hogy nyírásnyomok vannak rajta, pedig hozzá nem lett nyúlva...
-
ACE-
addikt
válasz Gaboo007 #8724 üzenetére
Na én ezért csinálok fényképeket megvásárlás után a kártyáról. Lehet erre véletlenül nem került, vagy gyári "hiba" miatt nem került rá. Ennyi erővel bármelyik kártyára rá lehet fogni hogy nem garis, csak mert nincs rajta ez a matrica...
-
ACE-
addikt
válasz Gaboo007 #8730 üzenetére
Természetesen nem, egyébként is a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a hiba az általa állított kifogástól keletkezett. Tehát ha azt állítja, hogy azért romlott el a kártya, mert nincs meg a csavaron a matrica, tehát kicserélhették a hűtőt, akkor bizonyítsa, hogy abból adódik a hiba. Nem fogja tudni, így a garancia ennek ellenére ugyanúgy él. Persze kénytelen vagy megpanaszolni minden fórumon, és fogyasztóvédelmi eljárást indítani, stb. de a végén úgyis Ők buknak, és fizethetik ki az összes szakértői költséget beleértve a bírsággal.
-
őstag
válasz Gaboo007 #8711 üzenetére
Azt is kérdezd meg szerintem, hogy mikor kapta meg a Ramiris a kártyát az Ipontól, nincs kizárva, hogy náluk pihent a kártya ennyit? Bár nem hiszem, hogy bármilyen nyilatkozatot fognak neked adni a Ramirisból.
VGA-t, AM4, AM5/ Intel 10-14. gen CPU-t, Alaplapot, Tápot, DDR4-, DDR5-t, SSD-t veszek!
-
trancer
csendes tag
A magyar fogyasztóvédelem impotens, sajnos nem fognak kapni bírságot.
Ipon kb. úgy áll a gariztatáshoz, mintha ők tennének neked szívességet és ne ugrálj, majd megkapod valamikor a pénzt vagy a csere terméket. Sajnos tudja az Ipon, hogy nehezen megfoghatóak, szar a fogy. védelem és ezért ezzel gyakran vissza is élnek. Én emiatt nem vásárolok náluk már több mint 1 éve.[ Szerkesztve ]
-
-
bul07
nagyúr
válasz Gaboo007 #10718 üzenetére
Ha más nem 14napon belül elállsz és visszaküldöd nekik
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Exodion
aktív tag
válasz Gaboo007 #10716 üzenetére
Írj a Corsair-nek, megadod a gyári számot és megtudod van-e rá érvényes gyártói gari. Én vengeance RAM-ot vettem 1év garival de Corsair-en keresztül megvan a lifetime amíg megvan a számla. Ők annyival adják el a cuccot amennyivel megkapják a beszállítótól. Akkor vagy bajban ha megveszed gyári garral csak azt te nem tudod intézni.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz Gaboo007 #11118 üzenetére
Ha máshol is ezen az áron van és megadják a 2évet, és 14napon belül vagy akkor elállásba visszaküldött nekik, és csináljanak vele amit akarnak
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Jester01
veterán
Mindegy mi van ráírva mivel a nemrég (május 8.-án) életbe lépett jogszabálymódosítás óta 2 év a kötelező jótállás.
Jester
-
csendes tag
Hali! Ha megnézed a jótállási jegyüket, akkor lehet látni a törvényi hivatkozást. mivel sávos a jótállás, ezért az, hogy mi van a termék mellett, tulajdonképp, tökmnindegy. Hacsak nem cégre, vállalkozásra kérted a számlát, mivel akkor a jótállás helyett a szavatosság lép életbe a legtöbb helyen, szerintem náluk is! Ez pedig 12 hónap!
Új hozzászólás Aktív témák
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest