Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadowX

    őstag

    válasz lugosi #42204 üzenetére

    Egyetértünk, de ahogy Te írtad, egy Szeged, Debrecen, Győr azért járható középút lehet. Igaz, hogy munka annyira nincs (mondjuk ez is emberfüggő, mert az összes úgymond élelmes barátom talált munkát, csak az nem, aki nem akart), meg előjön a vízfejűség az élet legtöbb területén, de azért az utóbbi 5 évben már jelentős változás figyelhető meg. Egyre több "multi" jelenik meg itt is, és a legtöbb azért képes 1-3 nap alatt megoldani a Pestről hozzuk dolgot.

    Szeged ilyen szempontból egy nagyon jó hely lehetne, ha nem lenne ilyen tutymuty a vezetőség. Itt van 2 olyan szomszédos ország, ahonnan az emberek szívesen járnának át a pénzüket költeni. Pl. egészségügyre, élelmiszerre, szolgáltatásokra (az Árkádban például a karácsony előtti héten alig hallottam magyar szót...szerb bezzeg annyi volt, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni és ezt a munkámból kifolyólag is tudom, illetve a klinikák parkolója tele van románokkal). Rá lehetne feküdni erre nagyon szépen, csak a vezetés mindig a nehezebb utat választja. Mivel nem a kívánt ember nyerte meg a választást, ezért ott teszünk keresztbe, ahol csak lehet. Ennek az új klinikának se most kellene épülnie, hanem már 10 éve üzemelhetne. Aztán ott egy hatalmas, de üres ipari parkunk...

    Egyébként most voltunk barátokkal Bécsben és azt kell mondjam (többszöri megállapítás után) hogy sokkal élhetőbb, mint Budapest. Eleve egy rendezett városkép fogad, ahol nem grafitisek, koszosak az épületek, nem szemetesek és büdösek az utcák (pedig ott aztán van ám mindenféle népség a töröktől kezdve a kínain át). Ezek mind olyan dolgok, amik vagy nem kerülnek pénzbe, vagy olcsón megoldhatóak lennének, persze nem a "magyar nyúljunkleamennyitcsaklehet" szabvány szerint.

    Visszatérve a témához, a falun élést én sem javaslom egy huszonéves embernek, mert egyenes út a sörfeleshez, meg a lehangoltsághoz. Főleg úgy mondom, hogy 18 évet éltem Makón, és még ma is kénytelen vagyok ott megfordulni heti rendszerességgel. Mint írtam, én alig vártam, hogy elmenekülhessek onnan. Borzasztó helynek tartom, ahová mindig undorral megyek. Ehhez azonban a személyes tapasztalatok is hozzátartoznak. Az összes barát/haver/ismerős, aki "ottragadt" (erre nincs jobb szó) egy nagy darab senki lett. Hiába keresnek viszonylag jól, akkor is senkik. Megragadtak azon a "makói" szinten (amit csak az ismer, aki ott is élt :DDD ) és onnan képtelenek elmozdulni. A másik fele az ismerősi körnek meg minden hétvégén KO party meg alkesz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák