Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz ShadowX #42203 üzenetére

    Valami könyvben olvastam, hogy xy-ékkal ugyanaz fog megtörténni az életük során, csak jobb ruhákban. Na valami ilyesmi a különbség.
    Én se szeretem Pestet, szerencsére évente 15-20 alkalomnál nem kell többet ott lennem, de megéri. Lehet, hogy máshol is sz*r, csak ott nem éri meg. A kettő közül, tudom burzsoá hozzáállás, de inkább érje meg.

    Lehetőségek szempontjából Pécs akár a világ végén is lehetne, eltemetett város. Szépnek szép.

    Szerintem az ország 3-4 legnagyobb városa az, ahol még van valamennyi perspektíva, de lehetőségek (nem 100%-ig, de 95%-ban fizetések) szempontjából sajnos Pestnek nincs alternatívája. Ez szerintem igazolást nem kívánó, mindenki által ismert tény. Talán Győr még, ami egál, illetve sokszor lekörözi fizuban (személyes tapasztalat).

    Ez a baj, ahogy írod, hogy sokak szerint az ország = Bp. Csak az a baj, hogy ott minden van. Hányszor találkoztál már azzal, hogy valamit javíttatni kellett, és "felküldjük Pestre". Venni akartál, és "meg kell rendelni Pestről". Cégnél dolgoztál, és azt mondták, hogy úgyis az van "amit Pesten mondanak a központban". Mert ott van a központ. Ez tény.
    Én közeledek a 40-hez, én már elkényelmesedtem. Szélessávú netet akarok, de úgy hogy válogatok a szolgáltatók között, nem a faluban elérhető egyetlen TőgyNET ügyfele akarok lenni. Akarom, hogy legyen mobilinternet lefedettség, mert az nekem jó. Azt akarom, hogy ha orvoshoz kell menni, akkor ne a piaszagú faludoki vegyen kezelésbe a szakadt trikójában és a véreres szemeivel, hanem legyen kórház és szakrendelő. Ha az ivadékomat a világra szabadítom, normális iskolába járjon, az életét ne a vonaton élje le két város között. Azt akarom, hogy legyen munkám és a körülöttem élőknek is legyenek meg a lehetőségei. Ha valamit venni akarok, be tudjak menni az üzleTEKbe, és ne a vegyesbót legyen a csúcs. Ha el akarok menni szórakozni, akkor a minden második utcában lévő "Italbolt" hálózaton kívül is legyen valami. Legyen taxi. Legyen pizza házhozszállítás. Legyenek normális (=nem föld) utak. Legyen helyi tömegközlekedés. Na ezek egy Csongrád, vagy Békés megyei faluban mind elképzelhetetlenek. A szülőfalumban ahonnan jöttünk, a mai napig vannak földutak. Esőben, sárban, kész élmény. Ha később a Dakarra készülsz, jó edzőterep.

    Egy érdekes tapasztalat. Én jártam Svájcban, ott a kis települések nem ilyen pudvával bélelt élőember-temetők, hanem olyanok mint a városok, csak kicsiben. Van iskola, középiskola is, rendes orvosi ellátás, stb. Igaz, hogy a közpénzek bevételezése, felhasználása, elosztása, sőt egyáltalán az adófizetés olyan elképesztően egészen másképp viselkedik, hogy szó szerint csak elMESÉLNI tudnám, meg nem éppen megtépázott szegény népek, de a sztori szempontjából mindegy is: olyan helyen az ember szívesen lakik kis településen, itthon csak ha mazochista, vagy beszűkült, vagy végképp nincs más lehetősége. Azért írtam amit írtam, hogy önként azt az életet ne válassza egy 27 éves ember.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák