Új hozzászólás Aktív témák

  • #56573440

    törölt tag

    válasz vaakuum #19245 üzenetére

    Belépni csak a letöltéshez illetve a játékon belül indítás után kell. A szerverhez nem kell account dedikálva legyen.

    Szervert innen tudsz leszedni, egy .jar file lesz. Letöltöd, bemásolod egy tetszőleges mappába, majd elindítod, ehhez azért a gépen legyen egy java :)

    Innentől generált egy pár file-t, ebből első körben az eula.txt lesz az izgi, megnyitod, utolsó sort átírod "eula=false"-ról "eula=true"-ra.

    Innentől indítható a szerver, kb pár másodperc alatt legenerálja a világot, és kész.

    A server.txt-ben van pár sor amit érdemes módosítani, pl ha kreatívban akarnak repkedni akkor az allow flight legyen true, itt tudsz esetleg más portot is adni. Ha több rammal szeretnéd futtatni a szervert, akkor a szerver mappa gyökerébe csinálj notepaddal egy .bat file-t amiben az van hogy "java -Xmx1024M -Xms1024M -jar minecraft_server.jar" pl. ez 1 gigával fogja indítani, több nem hiszem hogy kéne alapvetően. Átnevezed a szerver indítófile-t minecraft_server.jar-ra vagy ebben a bat file-ban adod meg a korrekt nevét és indulhat a buli.

    persze ehhez jó ha látják egymást a gépek, a portok meg egymás fele nyitva vannak, nem fogja meg a vírusírtó, etc:) Pl ha a szerver kap egy fix ip-t akkor az kifejezetten kellemes :D

    A szerver elvan minimál procin 1 giga rammal, nem igazán vészes ha csak a gyerekek fognak rajta vandálkodni. Nem kell alá erőmű. Ha a gyerekek kreatívban akarnak a szerveren játszani akkor /op név paranccsal tudsz nekik a szerveren jogot adni hogy átválthassanak kreatívba

    Az összefoglalót tudom, komplettül át kéne már vésni, hamarosan :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák