Új hozzászólás Aktív témák

  • br.rak

    őstag

    válasz erdoke #3961 üzenetére

    Első körben erre szeretnék reagálni

    " Nyilván vannak olyan külső tényezők, amiket nehéz kikerülni, vagy megküzdeni velük, de ha valaki épkézláb szakma, nyelvtudás és elszántság nélkül élete végéig elvegetál egy borsodi zsák faluban, azért nem csak a körülmények tehetők felelőssé..."

    Külső körülmények.
    Oktatás: alapfoktól a felsőoktatásig szinte csak bajok vannak. Rossz "minőségű" az oktatás, ami már általános iskolás korban behozhatatlan hátrányt okoz. A magyar gyerekek nagy része analfabéta, amely egy részét lehetne magyarázni a lustasággal, de nagyrészt a vacak oktatási rendszer okozza.
    Emeljük ki a nyelvoktatást, ami legtöbb helyen a 0-hoz közelít. Ha nincs olyan ember aki tudna a gyerekkel foglalkozni, akkor marad a magántanát, ami sokaknak nem opció. más. Ha ma középiskolásként nincs számítógéped/interneted, hatalmas hátrányba kerülsz ( mert kisebb településeken már könyvtár sincs)

    Egy szó mint száz, keveseknek adatik meg a megfelelő életszínvonal itt Mo-n ( azok közül akik nem "csókosok"), ezért aki teheti (és nincs súlyos beteg a családban aki ideköti, stb) az menjen el, amíg lehetséges.

Új hozzászólás Aktív témák