Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
Mindent lehet enni ami belefér a kalória és szénhidrát keretedbe De kicsit részletesebben:
Mascarpone, tejföl: mértékkel mehet, de célszerű összehasonlítani a márkákat, mascarponeból láttam már 5gtól 2g-ig minden verziót.
Sajtok: minél keményebb, annál kevesebb benne a ch (nagyvonalakban), de gyakorlatilag bármilyen sajtot lehet.
Tejföl: relatív sok benne a ch (4g körül), de ha nem be akarsz kanalazni egy nagy dobozzal, akkor beleférhetKeto szempontjából fekete, zöld és gyümölcstea is mehet. Koffein van aki szerint nem jó, van aki szerint jó, szóval ha szereted idd nyugodtan, de nem kell direkt keto miatt ilyeneket inni. Persze nyilván cukor nélkül vagy édesítővel
Olajos magvak: relatív sok bennük a ch, de mértékkel ehetőek. Szóval egy zacskó mogyoró nem fog beleférni (mondjuk az kalória miatt se) de 20-30-50-60g igen (attól függően amúgy mennyi ch-t eszel).Vitamin: magnéziumot mindenképp, többit meg lehet oldani könnyen kajából.
-
-
Cathfaern
nagyúr
Konjak lisztes tésztáknak két titkuk van:
1. alaposan át kell mosni miután kiveszed a tasakból. Nem csak megmutatni a víznek, hanem szűrőben sokáig folyatni rá a vizet, közben többször átkeverni
2. felhasználás előtt nem megfőzni kell, hanem serpenyőben olajon átpirítani. Nem kell aggódni, nem fog kiszáradni, ellenben nem lesz nyálkás, és sokkal jobban magába fogja szívni a szószokatFentieket betartva szerintem se szaga se íze (mint a sima tésztának), állagra viszont ruganyos, nekem sose esett jól igazán, szóval pár próbálkozás után kerülök minden konjak lisztes dolgot (beleértve az összes NoCarb márkás terméket).
Mondjuk megnéztem ezt a Slim Pastát, minek belerakni színezéket meg zabrostot? Szóval akkor már inkább a NoCarb-os...
De mégegyszer mondom, szerintem semmi értelme ezeknek a termékeknek, íze nincs, állagra nem tészta, tápanyagtartalma meg 0. Akkor már inkább összekeverem a tejfölt-túrót-sült szalonnát és kanállal megeszem, vagy ugyanez bolognai szószra. Betegen hangzik, de ugyanaz az az élmény, mint tésztávalAki kenyérrel akar próbálkozni, az próbálja meg ezt, tapasztalatok alapján a leghasználhatóbb ketos kenyér (én még nem próbáltam, ha minden igaz majd hétvégén): [link]. Mondjuk mandulalisztes, szóval nem olcsó (mi megpróbáljuk kókuszliszttel megcsinálni, majd jelzem milyen lett). De másik oldalról aki napi szinten kenyeret akar enni keto alatt az úgyis rosszul csinál valamit Pontosabban nem rosszul csinál, csak fejben nem tudja leküzdeni a megszokásait. De értitek
Ja és nagy előnye, hogy pirítható (igaz inkább serpenyőben ajánlják megpirítani, nem kenyérpirítóban, szebb színe lesz).Amúgy rendes kenyeret nem lehet csinálni liszt nélkül, nyugodtan el lehet felejteni. Piskóta tésztát elég jól meg lehet közelíteni mondjuk, alapreceptként a mindenfajta bögréssütik használhatóak. Állagra nekem ez jött be legjobban: [link], de ez is jó: [link]. (ez meg ízben visz mindent, de némileg fura a kinézete [link]. Meg állagra se tésztás)
Aztán ha valakinek sajtos pogácsa hiányzik, akkor fogni kell ennek a receptnek az alapját: [link]. NoCarb rostmixet (ami konjak lisztes borzalom, plusz be se lehet szerezni) helyettesíteni: 35g mandula liszt, 21g kókusz liszt, 12,5g ütifű maghély (ezek bármilyen bioboltban beszerezhetőek). Aztán malac formákkal nem szórakozni, csak simán köröket szaggatni, aztán bekenni tojással (ahogy a recept is írja) és jól megtolni a tetejét reszelt sajttal. Mi a malacosat csináltuk meg, csak volt maradék tészta amiből már nem jött ki forma, azt csináltuk meg így. A malacok nem nagyon akartak fogyni, de ez a sajtos pogácsás verzió pikk-pakk eltünt Nyilván köze nincs egy igazi pogácsához (azt se lehet liszt nélkül megcsinálni), de egy átlag bolti sajtos pogácsa szintjét simán hozza
Akinek a rizs hiányzik, az próbálja meg a karfiol rizst. Tudom, tudom, senki se szereti a karfiolt De ha megcsinálod rizsnek (rózsákra szétszed, közepe kidob, rózsák reszel vagy robotgépben kicsit aprít, aztán megfőz, de nem szétfőz vízben, majd alaposan leszűr), utána serpenyőben átpirítod, majd megküldöd valami szósszal, akkor nem igazán fogsz rajta karfiol ízt érezni.
-
félisten
"A rendszeres program mit takar? Diéta, aztán hízás, és így tovább?"
Szeptembertől februárig-márciusig hízás, aztán diéta.
Az idén elb@sztam és január elején el kellett kezdeni a ketot.
Mondjuk így nagyon nehéz, mert nem tudok bicajozni miközben diétázom."The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Gyúrok vazze'.
Én nem tudom összeegyeztetni a ketot a nyárral a gyümölcsök és a sok zöldség miatt.
Pl. a borsó nagyon nem keto barát, de imádom.
5-7 hónapot tömegelek a télen, de nyárra azért megcélzom, hogy egészséges formám legyen.
Általában elég 3-4 hónap diéta, onnan csak tartani kell, ami annyira nem megerőltető és nincs semmi, ha kiesek a ketozisból vagy feljön 2kg.176kg voltál? Akkor ez neked már egészségügyileg is fontos volt.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
félisten
Még annyit, hogy menjél el háziorvoshoz és kérdezd meg, hogy mi kell, hogy sebészetileg eltávolítsák a visszamaradt bőrt, mert ilyen esetben fizeti a TB, de nagyon szívóznak állítólag.
Nézzél utána, hogy ennek mi a módja!"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest