Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Woodslave #600 üzenetére
Jah jogos, elkeveredtem, sorry
Szerintem a kókuszzsír imádat az "ami növény az egészséges" vonalról érkezett ketoba is. Aztán mivel baj igazából nincs vele, nem is kopott ki. Magának a kókusznak vannak pozitív hatásai, az már kérdeses számomra ezek mennyire igazak a kókuszzsírra is.Én tojást általában sertészsírral sütöm
-
válasz Woodslave #600 üzenetére
elvileg a füstölési pontja is magasabb mint a kókusznak.
Elvileg.
Gyakorlatilag széles határok között ingadozik a disznózsír füstölési pontja. Fajtától, tartástól és életkortól függően, ezért mérni kellene a füstölési pontot.De érdekes kérdést feszegetsz.
Minden fajta olajnak és zsírnak van élettani hatása.
Favorit a napraforgó olaj, aminek nincs kiemelkedő tulajdonsága. A repceolaj gyakorlatilag eltűnt. Nem jobb vagy rosszabb. Az olíva olaj finom, de sütésre nem optimális.
A sertészsír lett a nagy vesztes. Az egészséges életmód nevében diszkvalifikálták az étkezésből. Az utódot kiáltották ki szívbarátnak. (Napraforgó olaj. Bár nem hozott szignifikáns egészség javulást, mivel nem a zsírok elsődlegesen felelősek az infarktusokért.)
A marhazsír, magyar nevén faggyú. Egyétek, nekem nem ízlik. Belgiumban sok helyen készül benne a hasábburgonya.
Avokádóolaj. A tökéletes sütőolaj. Nagyon drága, de legalább az íze sem ideális. Grillhús pácolásához csak ezt szabadna használni. Nagyon magas a füstölési pontja.
Lenolaj. Ha valami, akkor az igazi szívbarát. Nem rossz az íze, de csak hidegen használható.
Tökmagolaj. Nagyon finom olaj. Csak hidegen használható és erőteljesen zöldes színe van némi barnás beütéssel. A férfiak idősebb korban, kapszulában vásárolják, kb százszoros áron.
Argán olaj. Finom dió jellegű íze van. Használják külsőleg is hajra és bőrre. Sajnos nagyon sok szennyezett olaj van forgalomban, még a bió olajok is szennyezettek lehetnek.
Olíva olaj. jó főzőolaj. Sütni csak a finomított változatával lenne szabad, bár annak alig van íze.
Jó kompromisszum, ha az étel elkészítésének utolsó fázisába kerül az ételbe. Hozza az ízt és nem károsodik a melegtől. Az olajat szokták külsőleg is használni, bár az argan olaj hatásosabb.
Kókuszolaj. Ez Magyarországon nem egyértelmű. Sokszor tévesztődik a pálma zsírral. A kókuszolajnak kókuszíze van.Érdemes lenne kitárgyalni a halakból származó olajokat. Nagy közelítéssel, minél mélyebben él a hal, annál egészségesebb számunkra az olaja.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett igényes gamer PC (Monitor, alaplap, cpu, ház, táp,ssd, vga)
- Samsung S34BG850 G8 - 34" Ívelt Smart OLED - 3440x1440 175Hz - 0.1 ms - TrueBlack 400 - FreeSync
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Phantom Silver
- HP 255 G8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5700U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- Latitude 7420 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam., gar
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen