Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Arpee78

    senior tag

    válasz Hieronymus #2012 üzenetére

    A telített zsírsavak fogyasztása fokozza a különböző szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Nem 100% a bizonyosság ahogy semmi sem, de nem csupán tipp.

    Megnéztem miben mennyi telített zsír van: disznózsír 39, vaj 50, kókuszolaj 83, napraforgóolaj 10, pálmaolaj 49, olívaolaj 14, repceolaj 7, lenolaj 9 g/100g

    A margarinokban a zsírtartalom 25-30%-a telített zsír, olyan sok pálmaolaj nem lehet benn. Például

    Nem kötelező csak margarinból megoldani a zsírbevitelt. Mint az előbbi adatokból látszik a folyékony olajokkal jobban jár egészségileg. Ha mindenképp kell (egy magas koleszterinesnek) valami kenyérre kenhető, akkor a margarin jobb a vajnál, még a pálmazsírral, adalékanyagokkal és feldolgozással együtt is.

    A pálmaolaj...több potenciálisan rákkeltő szennyező anyagot tartalmaz, mint más növényi olajok, 200 celsius fok feletti finomítás esetén. kb minden növényi olaj - illetve minden élelmiszer - rákkeltő lesz ha túlhevítjük. A pálmaolajat a margarin gyártás során és előtte mennyire sütik meg?

    (#2005) Melorin
    CH 50-55 e% között
    Zsír 20-35 e% között
    Fehérje 15-20 e% között

    Ettől el lehet térni, gyúrósok pl 1,5-2 g/tskg fehérjét esznek, úgy tudom efölött már felesleges és árt vesének.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák