Új hozzászólás Aktív témák

  • Cathfaern

    nagyúr

    válasz Teasüti #2043 üzenetére

    Nagyjabal en is ezen az allasponton vagyok.
    Ettol fuggetlenul epidemiológia tanulmanyok kimutatnak osszefuggest telitett zsirok fogyasztasa es LDL szint kozott, de azt gondolom itt a hatterben mas osszefugges huzodik. Ami biztos, hogy az LDL-t a maj termeli, a “sajat” zsirraktaraibol. Illetve hogy a maj ch-bol epiti a zsirraktarait. Szoval lassuk be a kettot nem nehez osszekotni. Ellenben telitett zsir es a maj LDL termelese kozott nem igazan van kozvetlen kapcsolat, illetve tudtommal egyaltalan nincs egyertelmu magyarazat arra hogy mi koztuk a kapcsolat.

    havenday:
    Genetika nem igy mukodik. Igen, bizonyos genek hajlamositanak dolgokra, de ez nem azt jelenti, hogy valaki mindegy mit csinal, akkor is ugy lesz. Szoval lehet valaki genetikaja miatt jobban alkalmazkodott a szenhidrat fogyasztashoz, masik meg kevesbe, de ettol meg az elobbi is lehet cukorbeteg, meg az utobbi is elkerulheti azt.
    Felteszem az illetonel a koleszerin dieta azt jelentette, hogy nem evett koleszterin tartalmi eteleket, esetleg keves telitett zsirsavat fogyasztott... ha igy volt, akkor valoszinuleg sok ch-t evett hogy azert kaloriaja meglegyen (akar tobbet is, mint a hivatalos ajanlasban szerepel), igy szvsz nem csoda hogy magas volt a koleszterinje.

Új hozzászólás Aktív témák