Új hozzászólás Aktív témák

  • Ocsy

    aktív tag

    válasz püki #5729 üzenetére

    Vannak azok az előretelepített szemetek, amik egyébként is törölhetőek. Ilyen a sok próbaverziós játék és alkalmazás, meg amik nem próbák ugyan, de feleslegesek (nekem), pl. Ringdroid, Picsay stb. Ezek vannak ugye a Custpack Removeable alatt. Kuka.
    Ezen felül nálam búcsúzott minden, ami Play-ről egyébként visszaállítható, de nem kell (azért előtte mentettem mindet): a TouchPal és minden szótára (Swiftkey van helyette), a Chrome, a Google+, a Hangouts (Talk), az összes Play az Áruházon kívül (Könyvek, Zene, Video - utóbbi alapból le van tiltva, mivel Mo.-on nem elérhető, így először elő kellett csalogatni Titanium Backup-pal (Kiolvasztás) -> pláne nagyon fontos, hogy fent legyen...), a Picasa Uploader, Sweet Dreams (ez nálam pl. azt játszotta, hogy hiába volt fent a legutolsó verzió, állandóan rinyált, hogy a Play-en van elérhető frissítés, de amúgy se jó semmire), Android szövegfelolvasó (a Pico TTS-t fenthagytam, de úgyis az SVOX-ot használom, csak a Pico nem tölthető le a Play-ről), a Saját Útvonalak (My Tracks). A Gmail és a Talkback csak azért maradtak, mert tényleg a rendszer részei (Talkback is törölhető, csak akkor a funkció nem fog működni. Mondjuk ne is legyen rá szükség, látássérülteknek találták ki, amúgy jó). Nagyjából ennyi asszem, ha rákérdezel még valamire, akkor meg tudom mondani, hogy kell-e, csak most fejből már meg nem mondom, volt-e még valami.

    Az eltávolítás a Clean Master Appkezelőjével ment, csak az a trükkje, hogy törlés előtt a normál módon (Beállítások/Alkalmazások) el kell távolítani a frissítéseket, különben a CM is csak azokat fogja törölni. Így hiába írja ki, hogy sikeres az eltávolítás, még1x rá kell menni. Ez a Hangouts-nál a legszembetűnőbb, mert az eltűnik ugyan, de megjelenik helyette a Talk, amit újra le kell gyalulni. Törlés után pedig a CM-ben a Felesleges fájlok alatt kell még egy Dalvik Cache takarítást csinálni, különben az eltávolított appok egy szürke ikonnal ott maradnak az Alkalmazások között.

    Ez nálam így ment, próba persze csak saját felelősségre. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák