Új hozzászólás Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Mister_X #39554 üzenetére

    Pedig nem lennék meglepve, ha idén késő ősszel debütálna. Már biztos, hogy kész van, mivel a szoftvergyártók már állítólag megkapták az SDK-kat és aláíratták velük a titoktartási nyilatkozatot - tehát a hardver már végleges, szerintem idén indul a gyártás, megtermelik azt a mennyiséget, amivel el lehet kezdeni a terítést, aztán hajrá!

    Ami inkább aggasztó az az, hogy - ahogy olvastam - többen a nevesebb programozók közül (köztük John Carmack maga is) már most hangot adtak azon meglátásuknak, hogy csalódottak az új architektúra specifikációi kapcsán - amin őszintén szólva nem is csodálkozom. Szerintem ma egy next-gen konzol reális élettartama nagyon maximum 3 év. Egyszerűen olyan gyors a hardverek fejlődése, hogy nem bírja tovább és utána évekig vegetál úgy, mint a PS3, 720p alatti felbontásban futtatva a címeket. Szóval szerintem sokkal-sokkal gyakrabban kéne generációt cserélni. A PS3 idén lesz 7 éves - ami hardveres tekintetben akárhonnan nézem: matuzsálem - és most ne menjünk bele, hogy mekkora erőtartalék van benne, mert ezt 1-2 exkluzív címen kívül nem nagyon csillogtatta meg, lényegtelen, hogy programozói, vagy más oldal hibája kapcsán, mert ez minket nem vigasztal.
    Carmack épp ezért egyébként elkezdte fejleszteni a saját VR-szemüvegét is, abszolút ebben látja a videojátékok jövőjét, márpedig az ő szavára általában azért lehet adni.

    A visszafelé-kompatibilitást pedig az új architektúra miatt sanszos, hogy elfelejthetjük, egyre több helyen láttam utalást arra, hogy ez valami online megoldással lesz áthidalva - nyilván szép kis előfizetési díjért cserébe, nehogy már itt ne fejjék meg az egyszeri gamer-t.

    De ne legyen igazam!

    Én amúgy biztos nem adom el a FAT gépem - ha már ilyen szépen meghálálta a gondoskodást, hogy már ötödik éve vígan ketyeg. Egyébként sem lehet reális árat elkérni érte, plusz a PS3-lemezeim nagy eséllyel mehetnének a kukába, mert abban szinte biztos vagyok, hogy a következő PS nem fogja kezelni őket.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák