Új hozzászólás Aktív témák

  • mc.g

    aktív tag

    Járt valaki úgy, hogy pl. e.on-tól megvolt az engedélye a szaldóra, és visszatermelésre (be lett adva az igény határidőig), meg lett bízva a napelem telepítéssel egy cég, de ők a terveket nem adták be időben, ezért lejárt az engedély, újra igényelték a telepítést, de már csak korlátozóval engedték (erről én semmit nem tudtam), a telepítő felrakta a rendszert (korlátozó nélkül), kijött az e.on óra cserére, ellenőriztek mindent, RENDBEN TALÁLTÁK.
    Termeltem vissza ahogy illik, jött az első számla amint nem szerepelt a HMKE.
    Megreklamáltam az e.on-nál, először nem találták a hibát, aztán derült ki, hogy (a tudtom nélkül) újra be lett adva az igény ami már korlátozóval engedi a rendszert.
    Az e.on arra hivatkozik, hogy azért vették át a rendszert, mert hibásan nem szerepelt az engedélyen a korlátozó (egy kollegájuk lefelejtette), de mégis be kell építeni.

    Ilyenkor kinek van igaza, kihez lehet fordulni (jogi) segítségért ?

    Vagyis, hibázott a telepítő, elb@ltázta, nem is jelezte, de hibázott az e.on is, mert a telepítési engedélyen nem szerepel a korlátozó.

    Most az e.on kötelezni akar a beépítésre, a telepítő be akarja építeni. 10éves megtérüléssel számoltam, de korlátozóval 20...30év is lehet(ne), az már nem éri meg, ráadásúl a teljes villanyszámlám kiváltására számoltam, korlátozóval ez messze nem teljesülne.

    Állítólag valamikor várható a helyi hálózat felülvizsgálata, és várható, hogy valamikor engedélyezni fogják a visszatermelést (de nem tudni mikor), ezzel nyugtat a telepítő...

    Mi van ilyenkor !?

    (mit lehet tenni hivatalosan, vagy egyébként !?)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák