Új hozzászólás Aktív témák

  • turcsikg

    csendes tag

    válasz H-Mano #54487 üzenetére

    Engem is érdekelne, ha valakinek van ara válasza, hogy a szerződésben mit is takar a megfogalmazás, és miért van más dátum a szerződés kezdetére, mint az HMKE óracsere dátuma.

    1. Havi résszámlák alapján történik a számlázás, csak ugye ezt állíttatjuk 0-ra, és éves összegzéssel történik a fizetés. Ez így tényleg rendben van.

    2. A szerződés az elszámolás alapján szaldót ír, a vételezett és termelt energia különbsége alapján, és szerepel benne a "szaldó" szó is. A szerződés pedig határozatlan.

    Tehát akkor most van a szolgáltatóval egy szerződésem, ami szaldóra szól és határozatlan időre kötöttük meg. Ha határozatlan, akkor ebből hogy lesz 10 év? És ha mégiscsak 10 év, akkor a (jövőbeli) bruttóba való átsorolás az nem egyoldalú szerződésmódosítás?

    3. A szerződés kezdő időpontja nekünk 2022. október 16, miközben a HMKE megrendelés időpontja is későbbre esik (papír szerint október 18.). Az óracsere pedig 2023. augusztus közepe. Így nem nagyon értem hogy a 2022. október 16. az milyen dátum? (Még esetleg a fázisbővítés dátuma lehetne, az valahova oda esik).

    Most nincs előttem a szerződés, de emlékeim szerint csak a HMKE megrendelés dátuma szerepel benne, az óracsere dátuma nem. Ha mégis 10 év, akkor innen fogjuk kezdeni ennek a számítását? Mert akkor ez egyből 1 év bukó.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák