Új hozzászólás Aktív témák

  • ecaddsell

    aktív tag

    válasz asdf_ #49832 üzenetére

    Tessék lássék hőszigeteléssel is simán felezhető a ház hőigénye, de nálad még arra sincs szükség ha csak 330k amiből kb. a fele 7x áron megy.
    Sok családi házban a padláson tárolt kacatok miatt nincs szigetelés amin 20-25 százalék veszteséget is meg lehetne spórolni (ami mostani feltételek mellett 6 számjegyű összeget is jelenthet évente). Gyakorlatilag csak anyagáron le lehet tenni 20-30cm gyapotot 1 nap alatt (tapasztalat) aminek az ára 2 év alatt visszajön.
    A homlokzati szigetelés persze drágább buli, de lehet annak is hamarabb jön vissza az ára pláne ha majd piaci áron lesz a gáz (meg az áram, ez az EU trend) és ott is nő a komfort.
    Nem mellékesen én simán diverzifikálnám a fűtést, ahogy meg is tettem (átmeneti időszakra pl. a klíma olcsóbb, persze, hogy komfortos legyen itt is alap a szigetelés).
    Sosem másoktól várnám a megoldást, mindenki a saját érdekeit nézni a másét max. ígéret szintjén...

    (#49835) asdf_
    Pont a legdrágább, legnagyobb felfordulással járó példákat hozod. Ez az amit tényleg nem biztos, hogy megéri. Födémre feltenni 20-30 centi gyapotot tutira megéri ha egyébként lehet, homlokzatra feldobni 15 EPS-t (aljára a drágább XPS-t) is lehet gyorsabban megtérül mint a napelem mostani feltételekkel.

    Hogy ne legyek teljesen off: Lenne egy két keresetlen szavam ahhoz a fogalmatlan mérnökhöz, aki hibrid autó töltés fejlesztésénél azt találta ki, hogy ne 1 fázissal lehessen tölteni, hanem kettővel.
    Na ha valami ez volt a tessék lássék fejlesztés mert ugyanúgy aszimmetrikus terhelést okoz a 3 fázisú betápon meg persze a napelemben lévő inverter is jobban szereti a 3 fázisú terhelést.
    Annyira nem vagyok képben a műszaki megoldás nehézségével, de azért 3f egyenirányító talán nem akkor ugrás a 2 fázisúhoz vagy nem tudom mi volt a ballépés oka. :W

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák