Új hozzászólás Aktív témák

  • VaZso

    senior tag

    válasz gorbep #46949 üzenetére

    Igen, de adott esetben, ha már a tervben hülyeség van (pl. 2.5 mm² vezetékkeresztmetszet 12kW-os inverterhez), arra nehéz mit mondani...
    ...vagy villanyóra-szekrény, majd inverter AC-doboz a rajzon, de villanyóra, külön elosztószekrény és inverternél AC-doboz a valóságban.

    ...vagy, amit írtam fent, hogy túlfeszültség levezető megléte a tervben, hiánya kivitelezéskor...

    Volt, ahol négysarkú AC kapcsoló helyett háromsarkút tettek fel, ott nem tudom, mi szerepelt a rajzon - az elvárásban viszont szerepelne.

    Nyilván a jogi oldala is érdekes a dolognak, meg alapvetően a villamos biztonság kérdése.

    ...és a legtöbb ember csak megfizeti a szakembert, elkészül egy rendszer, de nem is feltétlen érti, mi van leírva a dokumentációban, azt még annyira sem, hogy a kivitelezett rendszer, ha nem is pontosan a dokumentációnak, de legalább a biztonságos üzemeltetésnek megfelel vagy sem.

    Lehet, hogy kicsi a mintavétel, de egy esetet sem hallottam, ahol a telepítő megvizsgálta volna a földelőhálózat milyenségét/állapotát, de mindegyik kiállította a megfelelőségről a papírt.

    ...aztán hallani a túlfeszültség-leállásos problémákról, amit a telepítő cég úgy old meg, hogy a lekapcsolási feszültséget emeli meg, amit ugyancsak nem kellene...

Új hozzászólás Aktív témák