Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz VaZso #46548 üzenetére

    A korlát ebben a formában hülyeség, de M.o.-n csak így lehet. Ha ez nem lenne, jönna a sok jó napelemes szaki aki majd "jól" beállítja.. Nézd meg így is milyen szuper megoldásokkal találkozni néha.

    Illetve remek példa a 253V helyzet. Nem is értem, elosztók hogy nem nézik ezt. Sorra jön ki, hogy nem 1 inverter fölé van tekerve a 253V-nak. Itt is volt már legalább 3 példa.

    Szerintem kb 10 perces adatleszűrés meló lenne az okosra adatokból. De még ha 1 hétig dolgozik is rajta 1 informatikus, bírságokból visszajön a befektetett pénz többszöröse.

    Igaz utánna kapnak majd egy rakat extra magasfeszültségű panaszt. De annak sem fog senki örülni, ha elpukkan az utcában minden klíma meg LED TV..

    Elmúlt 2-3 hétben volt szerencsém beszélni 3 telepítővel is (kis cégek). Nekik az volt a megoldás, ha leállogat az ügyfélnél az inverter magas fesz miatt, kimennek és feljebb veszik a korlátot. Teljesen értetlenül néztek rám amikor ezen kicsit kiakadtam. A kb standard válasz, most mit csináljon, szar a hálózat.., inverter meg leállogat -- ügyfél panaszkodik. Rádob plusz 10 V-ot.. mit számít az aztán nincs basztatva. :W

    Illetve a 2,5-ös korlát se kellett volna szerintem, ha szántak volna rá effortot és managelték volna a fáziselosztást. Nem csak invetret fotózni mennek ki.
    Ha területen egyik fázison magas a fesz, mibe tartana oszlopon átkötni az adott házat egy másik fázisra?

    [ Szerkesztve ]

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák