Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackJack21

    tag

    válasz sakal83 #36163 üzenetére

    Lehet, hogy te ilyen nagy racionalitással, gazdasági számításokkal veszel vagy tervezel eladni ingatlant, de van olyan dolog, amire nincs ráhatásod, és értéknövelő vagy értékcsökkentő hatással bír. Például a település, ahol az ingatlan van (Kirakhatod gyémánttal is a kerítést, ha az például a borsodi valóság mélyén van, nem lesz számottevően kelendőbb a portéka.
    Ellenben van olyan rész is, ahol már bőven millió felett van a telekár, és egy kinti budi van a föld közepén).
    Mit számít az, ha nem az első nézelődő veszi meg, hanem a 17.? Ki lesz fizetve a kialkudott ár, ha igen, akkor nyerő, ha nem , akkor lehet tovább gondolkodni, hogy hol hibázik a matek.

    Visszatérve a eredeti gondolatra, sokszor nem reális a döntés két ingatlan között.
    Amikor eladtuk az előző lakásunkat, mint utólag megtudtuk, az egyik döntő tényező az volt, hogy klimatizált, nem szellőztető rendszer vagy multisplit, csak egyetlen mezei klíma, akkor kicsit több, mint 100eFt bekerülési költségért. Ennyi döntött.
    Amit mi vettünk meg, ott az volt, hogy "jó" környéken legyen, Pest mellett, a tető legyen jó állapotban, a többit megcsináltatjuk mi. Mindez 5 éve volt.
    A másik ok, hogy lehet bármilyen korszerű vagy lepukkant az ingatlan, ha a párod, feleséged már elképzelte, hogy hogyan fogtok ott megöregedni, meg milyen kertiparti lesz majd. :)

    A napelem is alapvetően megközelíthető ilyen megfontolással. Akinek van volt, tervezi, az tudja, hogy mik a buktatók, mit kell nézni. Akinek nincs előzetes tapasztalata, neki elég, hogy felnéz a tetőre, és lát valamit ott. Esetleg elkéri a villanyszámlát, és az azon szereplő minimális összeg is megnyugtatja, hogy jó döntés. Itt még nincs szaldó- bruttó, hibrid, semmi. Az energetikai tanúsítványban szereplő B vagy C kategória is jól mutat, attól függetlenül, hogy akár egy minimálisan szigetelt házról van szó, csak a napelemes rendszer vagy napkollektor, klíma javít az energia mérlegen.
    Ez mind mind növeli az értéket és mint szinte mindent komplexen kell látni. Lehet a napelem miatt nem adná meg a kért árat, de plusz egy finn szauna a pincében már átbillenti és kifizeti a kettő összegénél magasabb árat..

    És bocsánat a hosszú off-ért!!

Új hozzászólás Aktív témák