Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz asdf_ #35712 üzenetére

    Ha az Energiahivatalon múlik, akkor már a következő hónaptól nem lesz szaldó elszámolás. Azt próbáltam itt korábban megértetni, hogy nem a megszüntetése furcsa, hanem hogy egyáltalán létrejöhetett.

    Azt tanácsolom, senki ne fogja fel a legutóbbi kormányinfón bejelentetteket tragikusan. Akinek van (vagy lesz) napeleme, az a következő időszakban a napáram tárolására pályázhat majd. A szaldó elszámolással rendelkezők számára ez fogja jelenteni a kiutat, miután megszűnik a kiváltságaikat biztosító elszámolási rendszerük.

    Amúgy érdemes elolvasni a Telexen Brückner új cikkét, ez a szerencsétlen még ahhoz is hülye, hogy értelmesen összefoglalja a történteket, ehhez képest ilyenek szivatnak milliós tömegeket a baromságaikkal.

    HunChris

    "Ő a saját oldaláról/érdekéből beszél, persze a hálózat stabilitás a fő.
    A régi haverok és a gáz/erőmű lobbi meg nem akarja hagyni, hogy más is részesüljön a haszonból, más is jól járjon."

    Nézd, én korábban becsületesen elmondtam itt, hogy professzionális üzleti szereplője vagyok az energetikai ágazatnak. Nyilván pénzért dolgozom és nem élek ebből rosszul. De egyáltalán nem vagyok a napáram ellensége, ellenben látom a korlátait és az általa okozott műszaki problémákat is. Tárolással együtt viszont klassz dolog, még akkor is, ha nem alkalmas a szigetüzemre.

    "Az, hogy évek óta nem fektetnek be fejlesztésbe, azt is a megújulók nyakába akarják varrni."

    Paks II is fontos és szükséges, ráadásul a nemzetgazdaság legnagyobb befektetése. Ugyanúgy lájkolom, ahogyan az energiahatékonysági beruházásokat is.

    Bandit21

    Nem szeretném hosszú monetáris politikai fejtegetéssel terhelni a topicot, de ami most a Fed és az EKB (meg az MNB) részéről zajlik, az totális félrekezelése a válságnak. Az oroszoknak ilyen szempontból hatalmas szerencséjük van Nabiullinával, az a nő egy zseni.

    kchris78

    "Halkan hozzáteszem hogy akinek tényleg sok pénze van azt valószinűsitem nem hagyja ott lekötetlenül."

    Szintén csak nagymintás valószínűségek (nem törvényszerűségek) alapján a több pénzzel általában a felelősebb pénzügyi döntések, a magasabb IQ és a magasabb iskolai végzettség erős korrelációt mutatnak. De ezt kb. annyi esély van nyugodtan és tárgyilagosan megbeszélni, mint Schobert Norbi tételmondatait a döngő léptű, 90 kilós feleségek szexuális vonzerejéről. :N

    robi-k

    Csak jelzem, hogy januárban én is elsősorban a hidrogén miatt költözöm Szingapúrba. Javában zajlik a nagy energiavállalatok metamorfózisa, ez az egyik potenciális üzleti irány.

    cdl

    "Azt csiripelik, hogy a Debrecenben felépülő akkugyárnak (CATL) kb 1 paksi blokk teljesítménye kell majd."

    Ne vegyétek komolyan, csak vices kedvemben vagyok: fake news. :) Komolyan: még több, másfél atomerőművi blokk teljesítményét veszi fel a CATL (és az ipari park új cégei). Ezért sem lehet a paksi bővítéssel tovább tökölni.

    313313

    "Kecsóra is kellene 400kV-os távvezeték, mert a 2024-be induló Merci gyár 2-nek nem lesz villanya, és akkor a kiszolgáló cégekről nem beszéltünk..."

    Mekkora szerencse, hogy itt vagyok, mert ez is fake news, :) már 5 éve megszületett az erről szóló kormányrendelet is (400kV-os távvezeték Albertirsa és Kecskemét között).

Új hozzászólás Aktív témák