Új hozzászólás Aktív témák

  • Andras6800

    senior tag

    válasz kardkovacsi #18077 üzenetére

    No igen. Ha a gyártó korrekten számolt, hoznia kell a garanciát. Minél szélesebb skálán ingadozik a hőmérséklet annál nagyobb a termomech terhelés (tőtágulási különbségek), illetve az öregedés (magas hőmérséklet).
    Az egész azon múlik, hogy a tervezők megfelelő user profilt raktak-e össze (statisztika), illetve ahhoz megfelelő anyagot választottak-e.
    van PCB alapanyag, ami vígan elmegy 150 fokon 1000 órát, de kétharmad annyiért vagy feleannyiért van, ami 110 fokot tud 500 órát. (ezek az órák a direkt szabvány tesztidők).
    Ha fillér.... a gyártó, vagy szar az user profilt (Nagyobb a hőingadozás, vagy többet van magas hőfokon) akkor lehet baj, és az serek több mind kb 5% -a esik ki biztosított garanciális működésből. Itt jön be, hogy mi az olcsóbb. +5 eur cent / inverter, vagy évente 5 csereinverter szállítása.. megint csak statisztika.
    Véleményem szerint a passzív hűtés sem rosszabb mint az aktív ha jól a tervezés. De pl ugyan úgy nem árthat 1-2 évente kitakarítani a bordát, mert a rárakódott kosz rontja a hő leadást. és azt se felejtsük el, hogy a passzívnál is ha jól meg van csinálva ott a kéményhatás.

    A békéért harcolni olyan, mint a szüzességért dugni!

Új hozzászólás Aktív témák