Új hozzászólás Aktív témák

  • wik_406

    csendes tag

    Sziasztok,

    Napelemes rendszer beszerzeset tervezzuk. Bekertem az ajanlatokat, ar/teljesitmeny alapjan kineztem egy nekem tetszot. A leiras alapjan megprobaltam atszamolni a dolgokat, hogy jo-e amit ajanlott akivitelezo, tekintetel arra, hogy szeretnem bovithetore megvalositani.
    Jelenleg 24db 400Wp maysun monokristalyos napelem modullal szamolt, ezek melle lehetne valasztani a growatt 13000tl3-s, a huawei sun2000 12k es a fronius symo 12.5 inverterek kozott (lenne meg solar edge is, de mivel a teton nincs arnyekolas, egy helyre elfer az osszes panel, igy nem latom ertelmet). A kivitelezo szerint ez bovitheto majd meg 12 panellel a kesobbiekben.
    Ha jol sejtem, es a matek alapjan nekem az jott ki, hogy most 2 stringre fuzne fel oket, majd bovites eseten egy harmadik lenne kialakitva?

    A sok eves tapasztalatok alapjan melyik inverter lenne az oprimalis valasztas? Beszeltem az emberrel sokat. O igazabol mindegyiket ajanlja nyugodt szivvel, mindre 10 ev garit adnak. A parametereik alapjan nem sok kulonbseg van kozottuk haasfokban, es egyeb dolgokban. Neztem, hogy sokaknak vannak szep szines szagos abrai a termelesrol, es egyebekrol. Ez alap lehetoseg ezekben, vagy kell barmi hozza (a wifi/lan modlt leszamitva)?

    Arban egyebkent 302eFt/kw->326eFt/kw kozott mozog.
    Kerlek segitsetek donteni a erdesben, en ket napja vekengek mar rajta.

    Koszi,

    Wik

Új hozzászólás Aktív témák