Új hozzászólás Aktív témák

  • kirkri

    addikt

    válasz #81475328 #10066 üzenetére

    Gyorsan átszámoltam a képleteiddel, annyi módosítással, hogy 4 napelemre szükség van legalább északra, mert az inverter bekapcsolási feszültsége 120V, ezt a három modullal nem érném el. (34.55x3=103.65V) Bár az nem világos, hogy melyik feszültséggel kell számolni, a napelem üresjárási, vagy munkaponti feszültségével. :F Üresjárási feszültség esetén meglenne 3 napelemmel is, (40.95x3=122.8V) de eléggé a tűréshatár közelében lennék.

    Szóval 4 napelemmel 57%-os hatásfok mellett 14 év alatt térülne meg, ami tekintettel arra, hogy lakásfelújítási támogatással csináltatnám most megfeleződne, tehát 7 év alatt ilyen hatásfok mellett nullában vagyok.

    Sajnos a Huawei support lepattintott, hogy ők csak after-sales supoortot adnak, adjam meg az inverterem sorozatszámát és utána hajlandóak velem foglalkozni. Persze azzal kezdetem a levelem, hogy most készülök rendszert kiépíttetni, tehát gondolhatják, hogy nincs még inverterem. Így tőlük biztosan nem fogom megtudni, hogy 138V-on mekkora hatásfokra számíthatok, pedig az már a képlet utolsó ismeretlenjét is megadná a megtérülés kiszámításához.

    [ Szerkesztve ]

    21 éve a Prohardveren! ™

Új hozzászólás Aktív témák