Új hozzászólás Aktív témák

  • masterful87

    senior tag

    válasz hcs57 #10810 üzenetére

    A fotózásról írottakat olvasva csak azt kérdezem, mitől jó a kép? Ismered őt? [link] A képei nem a pixelmilliókról szól, mégis remek fotókat készített.
    Profi fotós volt, a hadszíntéren készült kiváló fotóiról lett híres! A technika tényleg csak sokad rangú, ha éppen egy apokalipszis kellős közepén vagy, mert az sajnos magától is elég sok "jó beállítást" szül.

    Nem a technika és nem a milliós csodamasinák "csinálják" a megismételhetetlen megörökítését, erre ma már a Pentax K-50 és a 18-135 WR is bőven elég az esetek 99%-ban
    ha valóban a pillanat a fontos, akkor arra már egy középkategóriás gép is elég, nem kell hozzá tükrös pentax se!

    s amiről ebben a kis "vitában" kevés szó esett, objektív kínálata viszonylag kis pénzből megoldható.
    ez valóban egy jó pont a pentax mellett, senki se vitatta!

    A többi szerintem rongyrázás, ha nem egy jól fizetett hivatásos fotós vagy.
    tehát ha nem pénzért fotózol, akkor neked egy pentax elég, és ne akarjál már FF-et, annak semmi értelme! éljen a szabad akarat!

    Naivan azt hittem ez is egy szakmai topik, de inkább hasonlít valami vallási csoportosulásra!
    Olyan érvek szólnak a márka "mellett", mint hogy a jó fotót nem a gép határozza meg, és hogy az FF-nek semmi értelme. Számotokra lehet, hogy nincs, de engedtessék már meg a másiknak, hogy más véleménye legyen, és ha ő lát értelmet a FF-ben, akkor azt választja. Kétlem, hogy minden FF tulaj hülye lenne, és nálatok az igazság. Ahogy a vicc is tartja, az összes b@rom szembe jön az autópályán...
    Én maximálisan megértem azt a frusztrációt, amit az okoz, hogy a hőn szeretett márkának nincsen FF gépe, és ezért nem lehet egy lapon említeni a profi FF gyártókkal! De ennek talán nem itt kéne hangot adni, és nem ilyen formában.

    Ígérem, hogy többet ide se kattintok, köszönöm hogy nem tudhattam meg, hogy a pentax használók szerint mi szól a pentax mellett! (egyet leszámítva: olcsóbbak az obik)

Új hozzászólás Aktív témák